VALPARNAS HÖRNA 2005

Se även övriga års valphälsningar:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004December 2005: En sommarhälsning har också kommit från Svarten (Swaara Burning Daylight) och matte Eva Brissman som var påpasslig fotograf. Sex månader gamla Svarten poserar villigt, för rätt godsak sitter en hungrig whippet-valp alldeles still. Åtminstone i ett par sekunder! Mm, det smakade bra! Storebror Buzz blir sugen han också när han hör Svarten smaska!
051215:
Lagom till jul kommer en riktig sommarhälsning från vår valp längst i norr, Kaiser (Swaara Highlight). Kaiser bor i Luleå tillsammans med matte Anne och husse Joakim som också tog bilderna från playan på hemmaplan!
November 2005:
Kalle (Swaara To The Lighthouse), 9 månader, njuter av årets första snö. Snart bär det av från Kolmårdenskogarna till Enköping och stalljobb med matte Sara.Sommarhälsningar från Lotta och Dimma!


Med minnen från kollot vi hade på Husarö med Mino och Keisha...


...och alla burar man legat i och alla ringar man sprungit i...
...och alla glada stunder i trädgården med kompisarna...

...japp - det har på alla sätt varit en bra sommar!!!


Vi hälsar till alla Swaara-hundar och andra vänner vi fått under sommaren!

31 augusti 2005:

Sista kvällen i augusti blev strålande vacker och vi åkte till Norsborg för Lure coursing-träning. Lottas Dimma och Åsas Keisha sprang för att det var så härligt roligt, Åsas Mino sprang för att få licens - och det fick hon! Evas Svarten och Katjas Rita sprang för första gången, och kompisen Ebba hade följt med för att se premiären. Att Svarten provat på Whippet-Race märktes och han visste precis vad trasan var till för. Rita var mer misstänksam och tyckte bytet var väl stort... Johanna hade kommit ända från Uppsala med Line (Swaara Eight Line Poem). Vi var mycket spända på vad Line skulle tycka om coursing, men det tog bara en mikrosekund innan hon släppte alla hämningar och gav sig av efter luren i hejdlöst tempo. Att hon hade roligt gick inte att ta miste på!
24 juli 2005

Ringträning i Lottas och Thomas trädgård. Förberedelserna var minutiösa, tält och rosetter på plats precis som ringmarkeringar. Lotta var årets domare. Sara kom med Kalle, Eva med Svarten, Anne med Tindra och Åsa tränade Rita. Sedan fanns där naturligtvis veteranerna på fältet, Keisha och Dimma, precis som mamma Mino. Efter exercisen blev det ordentligt med mat och fika. Ja, lite fika hann vi med innan också förstås.

050609: Vi hade en härlig kväll vid Norsborgs vattenverk där SvVK/östra har sin lure-coursing-träning. Solen sken, och värmde faktiskt, och hundarna sprang. Åsa hade lätt för att skratta: Keisha tog ju sin licens. Eva var med för att visa Svarten vad whippethundar pysslar med när de blivit vuxna. Jessica kom med sin kollega Helena (med svart labrador) från Djurakuten. Lilla Alva sprang, och nu verkar det som om den berömda polletten är på väg ner. FÅR man verkligen jaga?  Foto:Katja Hedengren

Maj 2005 : Kragis, numera Kaiser, har funnits sig väl tillrätta hos Anne och
Jocke i Luleå. Och stränder är som allra bäst för whippethundar när det inte är badsäsong! Foto: Jocke Hedqvist


26 april 2005: Swaara Highlight, "Kragis" en numera "Kaiser" hämtas av matte Anne och husse Joakim. De flyger till Luleå samma kväll. Kaiser flyttar direkt in i den nyköpta hundsängen och verkar ändå tycka att livet är riktigt bra!


20:e april 2005:Katja Hedengren med Swaara Northern Light, "Rita", på första promenaden. Det räcker med att gå ut på gatan för att världen ska bli oändligt stor när man bara är 8 veckor gammal.

Söndagen den 16 jan 2005.

Lotta och Dimma, Jessica och Alva och Doris, Åsa, Katja och Keisha lägger blodspår i skogen. Det är mildväder men lite halt eftersom det varit fruset under natten. Alva provar första spåret, men det märks att hon är påverkad av att hon löper. Emellanåt har hon svårt att koncentrera sig. Klöven på slutet gillar hon!

Dimma spårar som om hon aldrig gjort annat, trots att det bara är andra gången. Keisha tycker också att det är spännande och intressant. Lilla Doris, Jessicas jack russell, spårar gärna men vill hellre ha godis än klöv på slutet.

Lotta och Katja fotograferade
Januari 2005: Milt och snöfritt. Dimma, Keisha, Mino och Lura sitter och väntar på att Åsa lägger blodspår. Katja styrker sig med en kopp te. För Dimma och Keisha är det första spåret. De kan knappt bärga sig...och det går galant! Dimma spårar som om hon aldrig gjort annat. Keisha går ett spår utmärkt men nöjer sig med det och överlåter spår två till Mino. Lura får stå över denna gång