TÄVLINGAR & PROV 2011

Se även övriga års tävlingar & prov:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004111025

Swaara Joyson, Rufus, och matte Helena Hallman gör ett nytt försök med en öppenklass-start i viltspår. Den här gången dömer Svenska Wachtelklubbens Edvard Eklund. Utan problem nosar sig Rufus den här gången fram till ett förstapris! Stort grattis matte och vovve!
111015

Avslutningsprov på rallylydnadskursen där Helena gått med lilla Shirley, Swaara Karen Laughing. Och inte nog med att Shirley är en skönhet, hon är klipsk och lättlärd. Åtta och en halv månader gammal, yngst av kursdeltagarna, jobbade hon ihop 93 p och vann! Stort grattis till både matte och vovven!
111006

Helena Hallman går ett viltspår, öppen klass, med Swaara Joyson, Rufus.
Inte de bästa förutsättningarna och en hel del viltstörning, så ett andrapris känns riktigt bra!Mattias med Paolo och Alice; Anna-Carin med Mino;
Tessan med King och Jacki; Matilda med Billie.

110904

Återigen Pudelklubbsutställning på Gubbängsfältet i Stockholm. Joel Lantz dömde, och Matildas Swaara Kara Kannon, Billie, blev BIR-valp. Tessans Swaara Kamille Mary, Jacki, var BT-2 med hp och Mattias Swaara Katja's Kitten, Alice, var den här gången BT-3, också hon med hp. Billie fortsatte dagen med att bli bästa vinthundsvalp (ingen mördande konkurrrens!) men till stor glädje senare även BIS-3 bland alla valpar! Mino och Paolo var med och hejade! Stort grattis Matilda, hoppas segern gav mersmak! (bilder på valparna på deras respektive sidor!).


110904

Samma dag som systrarna tävlade i Stockholm var Swaara Kaleidoscope, Impe, och husse Jerker i farten nere på SKKs utställning på Öland. Här blev Impe BIR-valp för Nina Karlsdotter och så småningom utplockad bland de tio bästa valparna. Syster Swaara Karen Laughing, Shirley, blev BIM-valp. Shirleys matte Helena ställde även ut Swaara Joyson, Rufus, som var tvåa i öppna klassen med ck och sedermera trea totalt bland hanarna. Grattis till er alla!

Åsa är jätteglad för alla fem står stilla en mikrosekund.
Fr v Billie, Paolo, Alice, Seany och Jacki.


Så här slutade de flesta försöken att samla valpskaran!


Fr v Billie, Seany, Paolo och Jacki rusar förbi Katja


Paolo och Billie leker. Alice och Jacki tycker att det går alldeles för vilt till!


Matilda och Jacki


Seany föbereder sig på att smyga på syskonen.


Hedvig och Katja tillsammans med Alice och Seany.


Mattias, Barbro, Matilda


Paolo,Tilde, Alice, Tessan och Jacki.

110814

Ganska hastigt bestämde vi att försöka ses denna söndag i Älvsjö och fantastiskt nog visade det sig att alla fyra valpar ur K-kullen (e Khalibadh Snögubbe u Play A While Marimekko) som bor i Stockholm hade möjlighet att komma. På hemmaplan finns ju Paolo, så det blev en hel handfull halvårsgamla whippetar som tumlade runt i trädgården. Utöver lek och fika (tack Tessan och Tilde för syltmuffins. Ylva stal sedan två stycken och blev följaktligen utan middag) tränade vi utställning m m. Tack till Barbro och Seany (Kalahari), Mattias och Alice (Katja's Kitten), Matilda och Billie (Kara Kannon) och Tessan och Tilde som kom med Jacki (Kamille Mary) för att ni tog er tid . Uppställningsbilder finns på valparnas egna sidor.


110814

Svenska Mästerskapet i Whippetrace gick av stapeln i Västerås. Olof och Gunilla startade sina två killar Fritz och Jack (Swaara Itchykoo Park). Även om Jack inte är snabbast bland whippar gör han sitt bästa och det gav honom en plats i F-finalen. Roligt nog gjorde han om sin prestation från senaste tävlingen och vann sitt lopp. Grattis till Karlshamn, det gjorde ni bra! På bilden är Jack tvåa från höger.
110813

Svenska Whippetklubbens utställning i Ronneby. Helena var återigen på plats men den här gången fick Rufus, Swaara Joyson, lämna återbud p g a skada. Lilla Shirley, Swaara Karen Laughing, blev tvåa i valpklassen med hp!

110807

Stockholms Kennelklubb ordnade utställning på flygfältet i Vallentuna. Tessan visade sin Jacki, Swaara Kamille Mary, och även om det inte blev några stora framgångar den här dagen skötte sig lilla Jacki med den äran.

Swaara Ifigenia


Swaara Itchykoo Park

110710

LC-tävling i Stjärnhov. Åsa startade Kristys Gordon, Swaara Gordon Bleu, familjen Hökby kom med Izzie, Swaara Ifigenia, och familjen Andersson med Jack, Swaara Itchykoo Park. En dag med lagom värme, inget regn, och ok resultat. Izzie slutade som 22:a, Jack som 47:a och Gordon som 49:a av 61 hundar. Banan var ganska ”trång” med många knixiga svängar och tlllbakagångar vilket inte var helt enkelt för killarna som är lite på den stora sidan. Grattis Olof och Gunilla till certet på Jacks storebror Fritz!
110710

Whippetklubbens inofficiella utställning i Kalmar. Helena ställde ut Shirley, Swaara Karen Laughing, för domaren Lena Hjalmarsson. Den här gången blev Shirley tvåa med hp bland tikarna i babyklassen. I våra ögon är hon alltid vackrast!

BIS-baby Swaara Karen Laughing, BIM-Baby Twin Hills Incredible Sprinter 


Shirley

Rufus

110624

På självaste midsommaraftonen arrangerade Whippetklubben inofficiell utställning i Norrköping. Dömde gjorde Marie Eriksson, kennel Pompeca’s. Återigen var det Helena Hallman och hennes hundar som försvarade Swaara-färgerna! Lilla Shirley, Swaara Karen Laughing, var först ut. Hon upprepade framgången från helgen innan och blev återigen BIS-baby 4-6 månader. Rufus, Swaara Joyson, var trea med uk i öppen klass. Snyggt jobbat Helena!
110619

Åsa åkte till Avesta och SKKs utställning där. Swaara Grapefruit, alias Agnes Cecilia, vann öppna klassen med ck och placerades sedan som fyra bästa tik.

BIS-baby Swaara Karen Laughing, BIM-Baby Skarnsbro’s Ooh I Like It
Foto: Jörgen Oinonen

110618
110619

Vinthundklubbens och Whippetklubbens utställningar i Tånga Hed. Helena var på plats med Swaara Joyson, Rufus, och Swaara Karen Laughing, Shirley. På Lördagen dömde Veronica K Chropva. Shirley var tvåa med hp i babyklassen 4-6 mån. Rufus var tvåa med ck i öppen klass och slutade som BH-4 bland ett stort antal hanar. Söndagen var Shirleys dag! Tyska Birte Nöding dömde och Shirley vann sin klass med hp och blev sedan BIS-baby. Hennes kritik var strålande: ”4,5 month very promising puppy. Lovely head and expression. Well set ears, long elegant neck(?). Flowing top- and underline. Already forechest for age, very promising front and rear angulation. Already very sound mover for age”. Grattis Helena! 

110606

På självaste nationaldagen firade Swaara Intarsia, Allis, och hennes matte Åsa med att gå anlagsprovet i viltspår. Och visst gick det vägen! Så här skrev domaren: ”Lovande spårhund som löser dagens spår på ett utmärkt sätt!” Snyggt jobbat tjejer!

110604

Mino, SEVCh LP1 Twyborn Pride, har tränat lite lydnad på sistone och då låg det ju nära till hands att också prova på att tävla igen. Det är nu sju år sedan vi sist var i farten och reglerna har hunnit ändras en del och momenten förändrats. Det känns att det tar lite tid att bli varm i kläderna igen. Vi provade i alla fall på att starta på Collieklubbens prov på Mälarö BK och det gick över förväntan. Tyvärr gjorde min orutin att vi nollade läggandet men trots det fick vi ihop 156,5 p och ett andra pris. Mino, du är en klippa!

Valpköpare och hejarklack i solen


Alice och Miki övervakar bedömningen


Alice får HP och blir BIM-valpAlice samtalar lite med sin handler

Även Jacki får HP och fin kritik


Jacki med matte Therese går fint i ringen


Seany visar upp sig för domaren......och slutar som BIS-3 av valparna!

Jacki och Seany med sina fina priser

Ylva blir BIR, BIG och BIS-2

110602

Pudelklubbens inofficiella utställning i Gubbängen. Åsa och ett gäng valpköpare var på plats denna soliga dag för att ställa ut tre av valparna ur K-kullen som debuterade i valpklass på sin fyramånadersdag. S. Kalahari "Seany" med matte Barbro, S. Katja's Kitten "Alice" med Mattias & Hanna, och S. Kamille Mary "Jacki" med familjen Axensjö. Även mamma Miki, Play a While Marimekko, var på plats som sällskapsdam och för att träffa sina valpar igen. Alla tre valpar skötte sig alldeles utmärkt och fick HP med fin kritik av domaren. Alice vann tikarnas valpklass på platsen före syrran Jacki (proffsigt handlad av matte Therese) men fick sen se sig slagen av bror Seany som blev BIR-valp, BIG-valp och slutligen BIS-3 av alla valpar! Även Ylva, S. Holly Golightly ställdes ut idag och slutade som BIS-2 i stora ringen. Både ägare och hundar var trötta, nöjda och solbrända vid slutet av dagen och vi är så stolta över de trevliga valparna med familjer.
110528

Whippetrace i Karlstad. Olof och Gunilla deltog med Swaara Itchykoo Park, Jack, som i sedvanlig ordning sprang med imponerande energi. Husse berättar: ”Efter ett tidsmässigt sämre förstalopp sprang Jack allt bättre och gjorde 10,6 i andra försöket. Semifinalen vann han på 10,55 tror jag och D-finalen på omkring samma tid.” Grattis till Kristinehamn!
Tino med fullt fokus på trasan


Tino

Tino


Jack

110521

Linda, Johanna och Åsa startade i ottan (revelj halv tre – hemskt!) och körde upp till Borlänge för årets första LC-prov. Där mötte vi Olof med Jack, Swaara Itchykoo Park och storebrodern Fritz. Själva hade vi Rita, S.Northern Light, Myra, S.Henrietta Savernake och Tino, S.Freewheelin’ Franklin i startfältet. Keisha, Ronndal Boys On The Side fick stanna hemma eftersom hon börjat löpa. Hundarna sprang bra, men i LC är marginalerna små. Tino är på jakt efter sitt sista cert och var stark som vanligt men nådde inte riktigt ända fram utan slutade på en tionde plats. De tre damerna gjorde sitt bästa men slutade längre ner i fältet. Rita sprang efter eget huvud och visserligen är det en fröjd att se henne i aktion, men poängen dalar när man väljer att gena och hålla sig framför trasan stora delar av loppet. Ett stort tack för en fantastiskt trevlig dag. Hemresan som vi bävade för blev nästan roligast av allt!110419

Swaara Freewheelin Franklin, Tino, och matte Linda Pettersson har provat in på årets agilitykurs på Norrtälje BK. Och visst skötte sig Tino! Nu blir det hopp, slalom och tunnlar för hela slanten. Lycka till, duktiga ekipage!