TÄVLINGAR & PROV 2010

Se även övriga års tävlingar & prov:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004101030


SE UCh Swaara Holly Golightly

Foto:Birgitta Thörnqvist

Whippetklubbens utställning i Vingåker. Ett mycket stort antal hundar hade anmälts för Annica Jansson, kennel Hot Isle. Katja och Åsa kunde ta sovmorgon men ändå hinna i god tid till tikarnas öppna klass dit Anne Skoghs Swaara Grapefruit, Agnes Cecilia, var anmäld. Den här dagen blev hon utplockad i första gallringen men fick sedan lämna ringen. SEUCh Swaara Holly Golightly, Ylva, var trea i championklassen och sist på dagen även Bästa Tik-5.En mycket glad uppfödare - men en Rufus som sent på eftermiddagen tycker att det räcker med att visa upp sig.
Foto: Lotta Gry Cars

101017

Vinthundklubbsutställning i ännu ett av dessa ridhus för vikingar! Kallt, rått, fuktigt – men en cafeteria som var sällsynt välutrustad och till och med serverade vegetarisk lasagne. Marie Gadolin debuterade på whippet och hade en god anmälningssiffra på ca 45 hundar. Saras Play A While Marimekko, Miki, vann bruksklassen och eftersom ingen hanhund var anmäld i samma klass blev hon BIR-bruks. Till vår stora glädje slutade hon dagen som BIS-brukshund! Ylva, Ch Swaara Holly Golightly var trea i chkl med ck men oplacerade i BT-klassen. Allra bäst gick det för de mest långväga resenärerna Helena och hennes Rufus, Swaara Joyson. Han vann unghundsklassen med ck och var två Bästa hane med cert! Stort grattis till Småland!101008

Nere i Sävsjö går Helena Hallman anlagsprov i viltspår med sina båda whippetkillar. Dömer gör Mats Mikaelsson från Svenska Spaniel och Retrieverklubben. Swaara Joyson, Rufus, klarar sitt spårprov med glans och kan lägga till ”godkänd” i sin meritlista! Grattis också Helena till Nikkis fina spårande!100911 100912

Vinthundsutställning i Laröd och SKK-show i Sofiero. Bäst gick det för Swaara Grandmaster Flash som var trea i öppenklass-konkurrensen med ck för Nicklas Eriksson och Swaara Girl Next Door som på söndagen travade sig till en BT-2- placering med reservcacib för holländska domaren Hetty van der Lee-Grevelt.

100905

Internationell utställning i Högbo bruk strax utanför Sandviken, domare Elisabet Janzon. Åsa och Katja steg upp tidigt på morgonen, packade burar, filtar, kaffe och två hundar: SEUCh Swaara Holly Golightly, allas vår Ylva, och Anne Skoghs Agnes Cecilia, Swaara Grapefruit. Den senare har inte varit utställd på ett helt år, så det kändes roligt att ta med henne igen. Från Mora kom Åsa Jenssen med Allis, Keishas dotter Swaara Intarsia. Både Allis och Agnes Cecilia tävlade i öppen klass och båda fick sina ettor. Agnes C vann sedan klassen till Åsas glädje. Ylva var tvåa i championklassen med ck och lånade Jörgen O som handler i bästa tikklassen.Trots att Jörgen gjorde sitt allra bästa med både korv och levergodis var hon inte nöjd med att bli sviken av sin ordinarie handler. Det blev heller ingen BT-placering för Ylisen den här dagen. Men en som däremot verkligen fick full utdelning var vackra Agnes C som blev bästa tik, fick cert och cacib, och till sist fick den grönvita rosetten (Grattis Jörgen och Kenzo)! Tack till matte Anne som håller Agnes i strålande utställningskondition! Nu fick ditt slit utdelning!100904

Whippetrace-tävling i Norrköping. Eva Brissman och Lotta TT åkte dit med Mica, Swaara Gloria Gold, och Lowa, Swaara Girl Next Door. På plats fanns också Sara Forsvall med Miki, Play A While Marimekko. Alla hundarna skötte sig fint och Lowa slutade dagen som tvåa i E-finalen. Miki var fyra i samma heat och Mica var trea i F-finalen. Rapporter kommer om att det var en mycket trevlig och rolig dag!100828

Dags för lure-coursing i Norberg. Den enda av Swaara-hundarna som fanns på plats var Jack, Swaara Itchykoo Park, med husse och matte Olof och Gunilla. Detta var Jacks LC-debut och han skötte den med den äran: Slutresultatet blev en elfte placering (av 45 hundar). Snyggt jobbat!100822

Olof och Gunilla Anderssons  Swaara Itchykoo Park, Jack, tar sig till H-final i SM i Whippetrace i Kalmar. Duktige Jack gör väl ifrån sig igen och vinner sin final. Grattis till Kristinehamn!

Ylva med storasyster Line, Swaara Eight Line Poem, som kom med matte Johanna för att titta på.


100821

Utställning i Eskilstuna. Åsa åkte dit för att visa Ylva, SEUCh Swaara Holly Golightly, för Barbara Ruth Smith. Ylva slutade dagen som BT-2 efter vackra Int ch Burnt Sienna Midsummer Breeze. Förmodligen innebär det ännu ett cacib eftersom vinnartiken har sitt internationella championat konfirmerat från FCI. Vi avslutade dagen med lite fotografering, bland annat har Play A While Marimekko, Miki, fått flera nya bilder på sin sida. Tack Johanna och Sara F för hejarklackande!
Foto: Henrik Härling


Foto: Birgitta Thörnqvist

100814

Internationell utställning i Askersund. Domare Torbjörn Skaar. Dagen var otroligt het och och luftfuktigheten sådär en 96 % enligt säkra källor. Att klä sig i svart var knappast det mest bekväma! Åsa ställde ut Ylva, SEUCh Swaara Holly Golightly som började med att vinna championklassen. Hon blev sedan Bästa Tik med cacib och utsågs till sist till Bäst i Rasen! Tack för alla gratulationer och för de fina bilderna Henrik och Birgitta! Den här gången kostar vi på oss två skrytbilder.100814

Sara Forsvall och Miki, Play A While Marimekko, prövar lyckan på Vinthundklubbens utställning i Umeå. Miki är i fin form och vinner en stor öppen klass med ck för domaren Annette Edlander. Hon slår sedan till och blir BT-4, en placering från certet!100801

Svenska Vinthundklubbens utställning på Lövudden, Västerås. Dömde gjorde Gwen Hampstock från Storbritannien. Allra bäst lyckades Lotta TT:s Lowa, Swaara Girl Next Door, som flyttades upp från en andraplacering i öppen klass till BT-2 och certifikat. Grattis!
Swaara Joyson


Swaara Joyson


Swaara Holly Golightly


Swaara Holly Golightly

Foto: Annelie Nilsson

100709
100710

Två dagars utställning i Tvååker. På plats fanns Helena Hallmans Swaara Joyson, Rufus, och Åsas SEUCh Swaara Holly Golightly, Ylva. Första dagen dömde Björg Foss, andra dagen Karl-Erik Johansson. Rufus var ensam i juniorklass båda dagarna. Under lördagen fick han nöja sig med ett hp, medan söndagen gav ck och en fin BH-3-placering. Ylva vann championklassen och var BT-3 på lördagen, på söndagen var hon tvåa i championklassen och BT-2. Tack Annelie Nilsson för roliga bilder!
Johanna med Izzie och Myra i det vackra Falköping där vi övernattade.


Benji på gång.


Izzie granskas av domaren Mia Sandgren.


Myra tänker på köttbullen som hon snart får stoppa i munnen!


Helena med Rufus framför domaren Mia Sandgrens granskande blick.


100704

Åsa och Johanna åkte till Borås för att ställa ut för Mia Sandgren.  Det är inte att rekommendera att tillbringa vad som nog var sommarens hetaste dag på en fotbollsplan! Det var helt enkelt fruktansvärt varmt och mycket jobbigt för hundarna. Helenas Rufus, Swaara Joyson, var ensam i juniorklassen och belönades med hp. Lindas Benji, Swaara Hound of Baskerville, blev trea i öppenklasskonkurrensen. Johannas Myra, Swaara Henrietta Savernake, nådde inte fram till ck i bruksklassen. Familjen Hökbys Izzie, Swaara Ifigenia, var tvåa i en öppenklass med ett tiotal tikar och fick ck, men var sedan oplacerad i BT-klass.

100626

Lotta TT:s Lowa, Swaara Girl Next Door, vinner F-finalen på midsommardagens whippetrace-tävling i Norrköping. Grattis!
100620

Utställning i Jönköping. Helena Hallmans unga gosse Rufus, Swaara Joyson, vann juniorklassen med ck och placerades senare som BH-4. Snyggt jobbat Helena! Dömde gjorde Geroges Koustoupolos från Grekland.

100613

Utställning i Avesta. Domare Ligita Zake från Lettland. Bästa gick det för Ylva, SEUCh Swaara Holly Golightly, som var BT-3 men också Sara Forsvalls Miki, Play A While Marimekko visade framtassarna och var trea i den öppna klassen med ck.
Fr v Johanna, Torsten och Linda. Hundarna är fr v Gordon Bleu, Eight Line Poem, Henrietta Savernake, Ronndal Boys On the Side, Northern Light, Ifigenia, Holly Golightly, Freewheelin' Franklin och skymd Hound of Baskerville.


Vädret var strålande!

Startordning inför första heatet!

100605

Årets första LC-tävling för vår del gick av stapeln i Söderhamn. En härlig dag med sol men ändå ingen bedövande hetta. Vi hade sammanlagt åtta hundar i startfältet och efter första omgången såg det otroligt bra ut! SELCCh Swaara Northern Light, Rita, låg trea. Johanna Olofssons Swaara Henrietta Savernake, Myra, låg fyra tillsammans med familjen Hökbys Swaara Ifigenia, Izzie. Men säg den glädje som varar. Samtliga sprang betydligt mer mediokert i heat två och det visade sig vid dagens slut att prestationerna inte riktigt räckt till för full utdelning.

Swaara Holly Golightly, Ylva,  har defintivt löst gåtan med LC och har i och  med det gjort sin sista tävling. Hon sprang hyfsat i första loppet men genade på slutet och tog trasan bakvägen.  I lopp två gick hon ut ett par hundra meter, stannade och kollade efter matte, joggade hem och mötte trasan och den andra stackars hunden som slitit banan runt, laddade de sista trettio metrarna och tog trasan strax innan målgången!

Swaara Eight Line Poem, Line, som också var utan poäng, har även hon tröttnat på att jaga plastpåsar. Lindas Swaara Freewheelin' Franklin, Tino till vardags, vanligtvis så imponerande stark, hade en mellandag. Kristys Gordon Bleu var inte helt i toppkondition men slet på duktigt. Åsas Ronndal Boys On The Side, Keisha, älskar LC men springer sig knappast svettig.

Det slutliga resultatet för oss blev följande:
8. Swaar Henrietta Savernake, äg Johanna Olofsson
8. SELCCH Swaara Northern Light, äg Åsa och Katja Hedengren
13. Swaara Ifigenia, äg familjen Hökby
25. Swaara Freewheelin' Franklin, äg Linda Pettersson
31. Ronndal Boys On The Side, äg Åsa Lindholm
38. Swaara Gordon Bleu, äg Kristy Bello
- Swaara Eight Line Poem, äg Johanna Olofsson
- SEUCh Swaara Holly Golightly, äg Åsa Lindholm


100523

SKKs nationella utställning i Sundsvall. Åsa tog med sig SEUCh Swaara Holly Golightly, Ylva, och ressällskapet var Kicki med Zelig Summer in Siam,  Sally och Zelig Roke, Leo (som följde med mest för att han tycker det är trevligt!) och Lisa med Zelig Kalessin, Klasse. Dömde gjorde Hans Almgren och vår Ylva slutade som BT-2 bland ca 30 whippetflickor.

100515

Whippetrace-tävling i Västerås. Eva B åkte dit med sin Swaara Gloria Gold, Mica, och Lotta TT med Swaara Girl Next Door, Lowa. Hundarna sprang utmärkt och Lowa vann I-finalen med syster Mica på tredje plats!

Swaara Joyson

100513

Helena och Swaara Joyson, Rufus, har varit på inofficiell utställning på brukshundklubben i Åseda. Hela 260 hundar av 70 raser var anmälda och whippet dömdes av ”riktiga” domaren och uppfödaren Tina Permo. Rufus gjorde sitt allra bästa och belönades med hp och BIR. Han gick vidare till att vinna gruppen och slutade dagen som BIS-2! Stort grattis Helena!

Swaara Intarsia, Allis, 2 år

100425

Wästmanlands läns KK ordnade nationell utställning i Rocklundahallen i Västerås. Domare Eva Nielsen (eftersom flygkaoset förhindrade Allan Pepper att komma). Det ska sägas med en gång: Swaara Holly Golightly var inte på humör och vi får skylla på det nyss avslutade löpet. Hon blev fyra i championklassen med ck. Swaara Grandmaster Flash var tvåa i öppna klassen med ck och sedermera BH-4. Åsa Jenssens tik Swaara Intarsia gjorde sin första start i öppen klass och vann den med ck i hård konkurrens. I Bästa tikklassen placerades hon på en fin fjärdeplats. Grattis Åsa, du visar din hund som ett proffs!


Foto: Sara Forsvall

100404

Stockholms Kennelklubbs internationella utställning i Älvsjö. Dömde gjorde whippetdebuterande Mia Sandgren.  Grandmaster Flash, äg Lotta Bengtsson, var fyra med ck i öppen klass.  Sara Forsvalls Miki, Play A While Marimekko var trea i tikarnas öppna klass med ck och avslutade dagen med en placering som reserv bästa tik. Åsas Swaara Holly Golightly, Ylva, var ensam i championklassen. Hon avancerade så småningom till BT-1 och BIR med cacib.

100403

Svenska Whippetklubbens officiella utställning i Vilsta. Domare Ingrid Krah-Heiermann från Tyskland. Lotta Bengtssons Swaara Grandmaster Flash, Zak, har siktet inställt på sitt kvalificerande certifikat. Idag var det snubblande nära! Zak var tvåa med ck i en stor öppenklass och slutade dagens som BH-2 av 54 whippet-hanar. Bra gjort!

100227

Svenska Vinthundklubbens utställning i Strängnäs. Den engelska domaren Carol Neale satte Lotta Bengtssons Swaara Grandmaster Flash främst i en stenhård öppen klass där ett tiotal hanhundar stod för championatet. ”Zak” slutade sedan som BH-3 vilket tyvärr innebar att han missade sitt kvalificerande certifikat med en hårsmån. Lotta Thunbergs Swaara Girl Next Door var femma med CK i tikarnas öppna klass och Sara Forsvalls Play A While Marimekko var utplockad bland de sju främsta.

100221


Grains of Sand
Foto: Alexander Salomonsson

Söndag den 21 f ebruari hade svvk/vb årsmöte. Då är det också tradition att utse de vinstrikaste hundar na inom utställning och LC för året som gått. Ruter - Swaara Grains of Sand -  fick börja detta år med att ta emot vinsten som årets vinstrikaste LC-hund med 300 välförtjänta poäng! Det konstaterades att han även är Väster-
bottens första vinthund med championtitlar i tre olika grenar, så det var en stolt matte Camilla Johansson som tog emot vinst och applåder. Nu får Ruter ha sitt fina LC-kort på Västerbottens hemsida under avdelningen för de vinstrikaste hundarna och kommer att vara förevigad i det härliga vandringsalbumet. Stort Grattis Camilla och Ruter!