TÄVLINGAR & PROV 2008

Se även övriga års tävlingar & prov:
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004081231

 

KENNEL SWAARA ÅR 2008 – EN SAMMANFATTNING

Det år som vi nu lämnat bakom oss har varit det mest aktiva hittills för Swaara-hundarna och deras ägare. Aldrig tidigare har vi varit så mycket i farten på så många områden. Detta har framför allt sin förklaring i den entusiasm och det intresse som genomgående karakteriserar våra valpköpare. Gensvaret på aktiviteter och gemensamma tränings-, utställnings- och tävlingstillfällen vi ordnat har varit minst sagt suveränt!

Årets valpkull föddes i slutet av mars och var e. SUCh Khalibadh Majsol och
u. Ronndal Boys On The Side.

Vi önskar:

Ivory Tin And Silver, äg Astrid Sandström

Itchykoo Park , äg Gunilla och Olof Anderssson

Icecream Jojo , äg Annika Liljekvist

Ifigenia , äg fam Hökby

Intarsia , äg Åsa Jenssen

stort lycka till i framtiden!

LURE-COURSING

Vi har haft ett fantastiskt LC-år vilket resulterade i att kennel Swaara slutade som VINSTRIKASTE LC-UPPFÖDARE 2008 (delad placering med kennel Adagio)! Hela tretton hundar har tävlat under året och har följaktligen del i den fina placeringen:

African Night Flight , äg Anne Skogh

Eight Line Poem , äg Johanna Olofsson

SLCCh Northern Light , äg Katja Hedengren/Åsa Lindholm

Freewheelin' Franklin , äg Linda Pettersson

Gloria Gold , äg Eva Brissman

Girl Next Door , äg Lotta Thunberg

Grapefruit, äg Anne Skogh

SVCh Grains of Sand , äg Camilla Johansson

Gordon Bleu , äg Kristy Bello

Gladstone Gander , äg Veronica Bick Larsson

Gilbert Grape , äg Jenny Garneij

Grandmaster Flash , äg Anna Pettersson

Holly Golightly , äg Åsa Lindholm

Valparna i fjolårets G-kull hade samtliga åtta tagit sina LC-licenser vid 16 månader och en dags ålder! Deras första tävlingsår, som inskränktes till höstsäsongen, medförde att deras mamma Swaara Velvet Goldmine , äg Lotta Bengtsson, blev ÅRETS AVELSTIK 2008 och bidrog starkt till att pappa Adagio Ta Moko slutade som Årets Avelshane inom grenen. Valparnas mormor SVCh LP1 Twyborn Pride belade en åttonde plats bland avelstikarna.

Bäst individuellt gick det för Freewheelin' Franklin , äg Linda Pettersson, som genomgående sprang bra under hela säsongen, tog ett cert och slutade som ÅRETS LC-HUND 5:A totalt av sammanlagt över 200 tävlande hundar. Detta är den bästa placering någon Swaara-hund uppnått under de fyra år vi tävlat.

Cert tog också SVCh Grains of Sand , äg Camilla Johansson, på sin första start på Sundsvallsprovet. Vi hoppas att den allvarliga skada han ådrog sig i bogen under högsommaren inte kommer att sätta några hinder för fortsatt tävlande.

Till vår glädje tog Katjas (och Åsas) Northern Light sitt tredje och kvalificerande cert på Skåneprovet i augusti och hon titulerar sig numera SVENSK LURE-COURSINGCHAMPION ! Hon var därtill på certplats på Stockholmsprovet veckan efter.

UTSTÄLLNING

På det hela taget har vi ställt ut ganska måttligt under året men har ändå nått en del framgångar. Kennel Swaara blev 9:e VINSTRIKASTE UTSTÄLLNINGSUPPFÖDARE . Tio av de tolv valparna från fjolårskullarna har debuterat, hälften har placerat sig i BT-/BH-klass. Swaara Velvet Goldmine har även hon samlat på sig ett antal Bästa-Tikplaceringar.

Bäst under fjolåret gick det för SVCh Grains of Sand, som vann två cert, cacib, BIM och slutade som 6:A ÅRETS DEBUTANTHANE .

Två cert, cacib, BIM vann också Åsas Holly Golightly. Sammanlagt fem BT-placeringare gjorde henne till 3:A ÅRETS DEBUTANTTIK , detta på endast sju utställningar.

Cert och BIM gick också till Grandmaster Flash, äg Anna Pettersson.

Förutom de individuella framgångarna har Velvet Goldmine haft två BIS-vinnande avelsgrupper och Swaara en BIS-uppfödargrupp.

Flera av valparna i I-kullen har provat på valputställning med fina resultat, precis som vår ”styvvalp” Play A While Marimekko, äg Sara Forsvall.

VILTSPÅR

Viltspår kan ju i förstone tyckas vara en udda gren för whippets. Inte alla hundar tycker heller att det är mödan värt, men de som tänder på det visar ofta verklig passion!

Många, många lördags- och söndagsmornar har vi varit ute och lagt spår, och träningsslitet har gett utdelning. Fokus har legat på att få ett antal av framför allt våra unga hundar godkända i anlagsklass och följande hundar har under 2008 lyckats med det:

African Night Flight, äg Anne Skogh

Freewheelin' Franklin , äg Linda Pettersson

Girl Next Door , äg Lotta Thunberg

Gloria Gold , äg Eva Brissman

Grapefruit , äg Anne Skogh

SVCh Grains of Sand , äg Camilla Johansson

Grandmaster Flash , äg Anna Pettersson

Henrietta Savernake , äg Johanna Olofsson

Holly Golightly , äg Åsa Lindholm

Play A While Marimekko , äg Sara Forsvall

Endast två hundar har under året startat i öppen klass. Lindas Tino, Freewheelin' Franklin , har tagit sitt förstapris på ordinarie prov och fortsätter tävlandet under 2009. Camillas Ruter, Grains of Sand, har tvivelsutan varit den absolut klarast lysande stjärnan. Förutom att han tog tre raka förstapris och SVENSKT VILTSPÅRCHAMPIONAT vann han också Svenska Dreverklubbens Ådalsprov med tävlingens enda hederspris! Ruter har därtill på ett imponerande sätt spårat skadeskjutet vilt i skarpt läge.

Planen är nu att under våren/försommaren koncentrera oss mer på öppenklass-spår och bilda en mindre träningsgrupp för de hundar och hundägare som är intresserade av att spåra under svårare omständigheter.

SKK:S BRUKSUPPFÖDARPRIS

Tack vare framgångarna på lure-coursing och utställning har kennel Swaara under 2008 kvalificerat sig för Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris.

SW:s TRIPPELPRIS

På årsmötet 2008 erhöll följande hundar Svenska Whippeklubbens Trippelpris:

Eight Line Poem , äg Johanna Olofsson

African Night Flight , äg Anne Skogh

Freewheelin' Franklin , äg Linda Pettersson

TACK!

Ett stort, gigantiskt tack till vänner och valpköpare som vi har haft så kul med under 2008! Vi håller tummarna för att 2009 blir precis lika bra! På återseende,


Åsa
081227

 

Sista anlagsprovet i viltspår för året. Domare Klara Helstad, Svenska Schweisshundklubben. Den här lördagen tog vi oss till Södertälje för att låta Anna Petterssons Dino, S. Grandmaster Flash, prova på att spåra på allvar. Trots strul med viltstörning gick det till vår glädje bra för Dino, och han blev godkänd! Grattis Anna!081213

 


Lotta TT och viltspårdomaren Torbjörn Lenstad med de båda duktiga whippetflickorna. Lowa vill inte riktigt vara med på bild...

Viltspår i Rimbo för Lowa (S. Girl Next Door) och Agnes Cecilia (S. Grapefruit). Flickorna gick varsitt anlagsprov för Bracco och Spinoneklubbens domare Torbjörn Lenstad. På grund av snösituationen norr om Stockholm har vi fått vänta på tillfälle, men nu, på självaste Luciadagen, kunde provet äntligen gå av stapeln. Både Lowa och Agnes Cecilia blev godkända, vilket innebär att de kvalificerade sig för Whippetklubbens Trippelpris! Stort grattis till matte Anne och matte Lotta TT!
081129

Som säkert framgått tidigare räknar vi till team Swaara Sara Forsvall och hennes Play A While Mariemekko, Miki. Vi vill skicka ett riktigt stort grattis till dessa båda som idag har gått ett godkänt anlagsprov i viltspår för SSRK:s domare Marita Schröder, Nävekvarn. Extra kul med tanke på att Miki bara är tio månader och Sara inte pysslat med spår tidigare. Heja Oxelösund!

Ifigenia

Ifigenia

Sara och Miki får hjälp med första LC-starten

Hela gänget

Husse Torsten och Izzie (Ifigenia) sekunden innan hon äntligen får springa efter trasan.

081026

Järngänget i Åkersberga anordnade ännu en LC-träning, årstiden till trots! Detta kunde vi naturligtvis inte motstå, regn och rusk eller inte. Sara, Åsa, Kristy, Katja och Elin gav sig iväg med bilen full av hundar, och på plats mötte vi glada Izzie (S.Ifigenia) och hela hennes familj. Rita (SLLCh S. Northern Light), Ylva (S.Holly Golightly), Keisha (Ronndal Boys On The Side) och Mino (SVCh LP1 Twyborn Pride) fick springa varsitt lopp med trasan smetad framför nosen bara för att de tycker det är så underbart roligt. Saras Miki (Play A While Marimekko) gjorde sina två första försök och där fanns det absolut ingen tvekan - att jaga trasa var precis hennes uppfattning om en lyckad söndageftermiddag. Detsamma gällde Izzie som när husse Torsten släppte henne sprang efter trasan som om hon aldrig hade gjort
annat i hela sitt liv! Kristys lilla afghanvalp Bjorn visade lika goda takter. Träningen avslutades i absolut mörker och vi var dyngsura om fötterna, men vad gör man inte för att hundarna ska bli nöjda!KM i Whippetrace i Karlstad. Olofs och Gunillas Jack (S.Itchykoo Park) deltog ensam i valpklassen. Men det var inget bekymmer, Jack sprang med karakteristiskt entusiasm! Tack Stefan Rose för fina bilder!

 

 

 

Foto: Stefan Rose
081025

Spår i Älvsjöskogen. En underbar höstdag då Lotta TT och Åsa gick ut i ottan och la spår åt sällskapet som kom mitt på dagen. Kristys Gordon (S.Gordon Bleu) spårade bitvis strålande, men alla tikar som var med distraherade honom en smula. Saras Miki (Play A While Marimekko) var för andra gången i sitt liv i kontakt med klöv och blod, och hon jobbade på allt hon orkade, i sedvanlig energisk anda. Lotta Tjulins Tuff (S. Happy-Go-Lucky) gick även hon sitt andra spår, och hon har förstått vad det hela går ut på! Lotta TT:s Lowa (S. Girl Next Door) och Åsas Ylva (S. Holly Golightly) fick pröva på ett par knepigare, oblodade spetsvinklar, något som de klarade med bravur. Efter nosarbetet ägnade vi oss en stund åt
utställningsträning, till sist fick de springa lösa en stund nere på ängen.
Under kvällen rapporteras om trötta, men nöjda hundar!

African Night Flight, Gloria Gold

African Night Flight

Grains of Sand

Gloria Gold

Girl Next Door

Holly Golightly

Grapefruit, Girl Next Door

Velvet Goldmine

081018

Svenska Vinthundklubbens utställning i Skogås, domare Agneta
Kappers. Återigen var vi ett ganska manstarkt team som ställde ut. På
hanhundssidan var det dock bara Ruter (S.Grains of Sand) som kom till start
eftersom Benjis (S.Hound of Baskerville) matte Linda låg hemma i förkylning
och feber. Camillas Ruter fick denna dag en slät etta i bruksklass. Tikarnas
unghundsklass vanns av Åsas Ylva (S. Holly Golightly) med ck, Annes Agnes
Cecilia (S. Grapefruit) var trea med ck och Lotta TT:s Lowa (S. Girl Next
Door) fyra, också hon med ck. I bruksklassen var Evas Mica (S. Gloria Gold)
tvåa och Annes Tindra (S.African Night Flight) trea. I den öppna klassen
ställde Lotta B ut Dimma (S.Velvet Goldmine) som kom fyra. I Bästa
Tikklassen kom Ylva på en fin tredje plats och hon blev också BIR-unghund. I
unghundarnas BIS-final var hon oplacerad, då hade hon definitivt tröttnat.
Dimmas avelsgrupp, bestående av de fyra representanterna ur G-kullen, fick
hp och var BIS-2. Uppfödargruppen, där också de fyra G-valparna var med,
fick hp och var BIS-5.
BIR Int Ch Courtborne Ramazotti, BIM Swaara Holly Golightly
Foto: Lotta TT


081011

Internationell utställning i Sundsvall och förhoppningsvis
säsongens sista långresa. Från Stockholm kom Lotta TT med Lowa (S.Girl Next
Door) och Åsa med Ylva (S.Holly Golightly), från Nordmaling Camilla med
Ruter (SVCh S.Grains of Sand) och från Bollnäs Veronica och Staffan med
Patrik (S.Gladstone Gander). Dömde gjorde Svante Frisk och denna dag fick
Ruter och Patrik nöja sig med släta ettor i unghunds- och bruksklass. Lowa
var fyra med hp i unghundsklassen medan Ylva visade sig från sin bästa sida
och tog hem segern i klassen. Hon vann sedan Bästa Tikklassen med cert och
cacib och blev slutligen Bäst i motsatt kön, slagen av Int Ch Courtborne
Ramazotti. Efter den framgången var hemresan till Stockholm ganska lätt.
Tack Camilla för fantastisk lunch och fikatårtor! Det var otroligt gott!

081004

Vinthundklubbsutställning i Boden. Camilla åkte dit med Ruter (SVCh
S. Grains of Sand). Också den här gången valde de att tävla i bruksklass.
Dömde gjorde Karin Hedberg. Ruter vann bruksklassen med ck och var sedan
Bästa hane-5. Dessutom kryddade han dagen med att bli BIR-brukshund och i
finalen också BIS-brukshund. Stort Grattis Camilla och Ruter!

0809

Två inofficiella valputställningar, i Nässjö och Vetlanda, har
Jojo (S.Icecream Jojo) och matte Annika hunnit med. Två hp-rosetter och två
BIR-rosetter har blivit resultatet. Dessutom var Jojo med i sista
uttagningen för BIS:et vid det första tillfället men fick ge sig på
mållinjen. Grattis önskar vi från Älvsjö!
Foto: Hanna Schnackenburg

080921

 

Miki (Play a While Marimekko) och Sara har varit på inofficiell utställning i Norrköping. Nu börjar de bli riktigt duktiga och det ger resultat. Miki blev BIR, BIG och BIS-5! Grattis till er båda två!

080920

 

Säsongens sista LC-prov i Falköping. Tack och lov får vi kanske
säga, för de senaste veckorna har varit intensiva. Ner till Västergötland
åkte Linda med Tino (S.Freewheelin' Franklin), Lotta TT med Lowa (S.Girl
Next Door) och Åsa som hade anmält Dino (S. Grandmaster Flash) och Agnes
(S.Grapefruit). Med i bilen fanns också Line (S.Eight Line Poem). Den här
gången lyckades vi inte kamma hem något cert, men Tino och Lowa delade plats
14 av 95 startande whippets (rekord?)! Line visade än en gång att hon blir
allt skickligare i att räkna ut var banan går, och hon lyckades inte
överträffa sina tidigare placeringar i år. Dino gjorde en godkänd tävling,
Agnes kom tyvärr inte helt till sin rätt. Att springa ensamlopp hade hon
inte tänkt sig!
Ett gigantiskt tack till Annika Andersson Lundin på LC-kansliet som försåg
oss med licensbok trots att posten gjorde sitt bästa för att stäcka våra
tävlingsplaner. Tack också till SvVK västra för ett bra arrangemang. Om det
nästa år finns kaffe på morgonen för oss som inte riktigt klarar oss utan
blir Falköpingsprovet oslagbart!
Agnes Cecilia

Andy o Jenny


Gordon poserar - men Andy vill inte försitta tillfället att komma med på bild!

Gordon o Kristy

Lotta T T o Lowa

080914

Jenny med Andy (S.Gilbert Grape), Kristy med Gordon (S.Gordon Bleu), Lotta TT med Lowa (S.Girl Next Door) och Åsa med inackorderade Agnes Cecilia (S.Grapefruit) träffas i Älvsjöskogen för spårövningar. Det är roligt att se hur mycket det har hänt med hundarna sedan i våras. Det är också tydligt att de tycker viltspår är riktigt, riktigt roligt. Lowa är nu förhållandevis säker i sitt spår och jobbar på i lagom tempo. Andy är mer ivrig än tidigare och matte Jenny får hålla ner hastigheten, i annat fall skulle han nog klara att springa sitt anlagsprov så småningom! Gordon är lite mer eftertänksam, men sliter på och Agnes Cecilia, som bara gått ett enda spår tidigare, jobbar betydligt mer målmedvetet än gången innan.
080914


Denna söndag beger sig Linda och Tino (S.Freewheelin' Franklin) till Västerås för att starta på ett ordinarie viltspårprov. Arrangör är Svenska Bassetklubben och domare Bengt Arnholm. Spåret är inte helt enkelt, och av de fyra starthundarna är det bara två som får förstapris. Tino är en av dem! Snyggt jobbat Linda, det har du verkligen gjort bra! Tyvärr har vi ingen bild från tillfället utan bjuder istället på en sommarbild från ifjol, den dag då Linda och Tino hämtade hem lillebror Benji (S. Hound of Baskerville).080913

Nyblivna viltspårchampionen Ruter (S.Grains of Sand) och matte Camilla i Umeå blir inringda för viltspår i skarpt läge. En älgjägare misstänker att en kalv skadskjutits och man vill nu ha hjälp att finna den. I två timmar arbetar Ruter oförtrutet men älgarna går undan och så småningom kan man konstatera att kalven förmodligen inte träffats alls. Tappert kämpat, matte och vovve!
Foto: Jörgen Oinonen

080907

Åsa och Lotta TT åkte med Ylva (S. Holly Golightly) till Högbo Bruk på utställning. På plats fanns också Camilla och Ruter (S. Grains of Sand) som på utställningen dagen innan varit trea i unghundskonkurrensen med ck för franske domaren Jean- Luis Grünheid. Denna dag dömde Nenne Runsten. Ruter fick den här gången nöja sig med en slät etta i bruksklass. Ylva vann unghundsklassen med ck och var sedan BT-4 av drygt 30 anmälda tikar. Räkmacka på hemvägen som vanligt.
080830

LC-prov i Vallentuna. En hel rad av våra hundar startade och vi kunde vid dagens slut summera följande:

(antal deltagare 77 st)
7:e plats SLCCh Swaara Northern Light 83,5 p (på certplats igen!)
13:e plats Swaara Freewheelin' Franklin 81,75 p
25:e plats Swaara Holly Golightly 81 p
31:e plats Swaara African Night Flight 80,75 p
37:e plats Ronndal Boys On The Side 80,25 p
37:e plats Swaara Girl Next Door 80,25 p
47:e plats Swaara Gordon Bleu 79,75 p
49:e plats Swaara Eight Line Poem 79,5 p
52:a plats Swaara Grains of Sand (sträckte sig i lopp 2)
55:e plats Swaara Gloria Gold 78,75 p
64:e plats Swaara Grapefruit 76,75 p
Swaara Gilbert Grape ej till start i lopp 2 på grund av hälta.

I och med dagens tävling kvalificerade sig Mica (S. Gloria Gold) och Ruter (S.Grains of Sand) för Whippetklubbens Trippelpris.
Grattis till mattarna Eva och Camilla!
080828 Dags för Ruter (S.Grains of Sand) att gå sitt tredje öppen klasspår. I ottan åkte Camilla med sällskap till Djuped där Dreverklubbens Elisabeth Löf lagt spåret. Regnet öste ner (det känns rätt hopplöst vädermässigt för närvarande!), det senaste dygnet hade det kommit 35 mm i spårmarkerna. Men Ruter tycks inte bry sig, och med sedvanlig säkerhet nosade han sig igenom vinklar, bloduppehåll och återgångar och Camilla kunde, när klöven väl satt stadigt i Ruters mun, konstatera att han tagit sin tredje raka etta i öppen klass (endast 18 månader gammal) och att hon numera har en Viltspårchampion! Hela hejarklacken i Stockholm är full av beundran och hurrar högt! GRATTIS!


Line i blått täcke satsar allt från starten!

Stilstudie Rita...

....och Lowa!

Agnes Cecilia och Tino är ivriga att få ge sig i väg.


Rita blir champion!

Foto: Klara Helstad

080824

LC-prov i Sjöbo, Skåne. På lördagen lämnade Linda och Åsa ett soligt Stockholm för att ta sig ner till Skåne där väderlekstjänsten varnat för kommande regnmängder! Vi nådde väl ungefär Skillingaryd när det började ösa ner, och sedan fortsatte det hela natten och halva söndagen. Knappast något drömläge för arrangörerna som bara kunde låta hundarna springa en omgång såväl lördag som söndag. Med på resan hade vi sju hundar. Keisha (R. Boys On The Side) var med som sällskapsdam eftersom hon verkligen uppskattar dessa resor. Starthundar var Tino (S.Freewheelin' Frankling), Line (S.Eight Line Poem), Rita (S.Northern Light), Agnes Cecilia (S.Grapefruit), Lowa (S.Girl Next Door) och Ylva (S.Holly Golightly). Strukna var Mica (S.Gloria Gold) som bröt av en sporre vid förra helgens prov och behövde läka ordentligt, och Tindra (S.African Night Flight) som valde att gå i skogen och leta svamp med matte Anne och Blomma (S.Indiana Rose).
Bäst av våra hundar lyckades Rita, som kom på fjärde plats av 59 deltagare, fick cert - och blev LC-champion! Stor glädje i lägret, det här har vi verkligen väntat på!
Den obligatoriska middagen för medföljande sällskap när man vinner cert fick Åsa bjuda Linda på i Brahehus på hemvägen!

Övriga hundar placerade sig som följer:

Lindas Swaara Freewhelin' Franklin' 22:a plats, 80,5 p
Åsas Swaara Holly Golightly, som kvalificerade
sig för Trippelpriset knappt 18 mån. gammal.

22:a plats, 80,5 p
Annes Swaara Grapefruit 28:e plats, 80 p
Johannas Swaara Eight Line Poem 30:e plats, 79,5 p
Lotta TTs Swaara Girl Next Door 41:a plats, 76,5 p080824 Tillsammans med matte Camilla Johansson startar Ruter (S.Grains of Sand) på Svenska Dreverklubbens ordinarie prov i Trehörningsjö (det s k Ådalsprovet). Om Ruter var duktig på förra öppen klassprovet var han fenomenal denna gång. Domare var Monika Carman och hon skriver i sitt protokoll följande:
"Tar an spåret lugnt och fokuserat, alla vinklar i 90 grader, bloduppehåll ingen reaktion, återgången perfekt. Ett helt underbart tempo, befinner sig aldrig mer än 1m från spårkärnan, skottfast. Ett av dom bästa ekipage jag dömt. Trots att skogen vid spårläggningen var full med en kurs svampsökare spårar han helt fokuserat."
Ruter får ett första pris med hederspris och utses till provets bästa hund (9 st deltagare.)! Vi är precis lika stolta som matte Camilla och skickar en stor gratulation till ett fantastiskt fint arbete!


Intarsia 4,5 mån
Gratulationerna är helhjärtade!

080817-24 Keishas dotter Allis (S.Intarsia) har tillsammans med matte Åsa Jenssen varit på utställning. Den 17:e augusti var paret i Rättvik och Allis blev BIG-3 valp för domaren Carina Rhen. Söndagen efter var det dags för Dala-Floda BKs inofficiella utställning och borzoiuppfödaren Kicki Runqvist gjorde Allis till BIS-4! Stort grattis till duktig matte och vovve, vi håller tummarna för att det går lika fint i framtiden!Eva med Mica
Staffan med lille Frank sovandes på
magen och Veronica med Patrik
Linda med Tino
Lotta TT med Lowa
Lotta B med Puff och Dimma
Åsa med Agnes Cecilia, Rita,
Tindra, Keisha och Ylva
Johanna med Line
Kristy med Gordon
Stolt matte Camilla med dagens stjärna Ruter, som på sin första LC-start placerade sig som sexa och fick certifikat!
080817

Så var det äntligen dags för sensommarens första lure-coursingprov. Vad vi har väntat!

I samlad tropp tog vi oss till Sundsvall för att starta 11 (!) Swaara-hundar och för att göra dussinet jämt var också Keisha (Ronndal Boys on The Side) anmäld. Därtill kom Lotta B med G-kullens mor Dimma (S.Velvet Goldmine) och Puff (S.Flower Power) för att vara hejarklack.

Extra spännande var det naturligtvis eftersom sju av hundarna skulle göra sin första tävling. Sex av dem var ur fjolårets G-kull och den sjunde var Åsas Ylva (S.Holly Golightly) ur H-kullen. I bilen hem på söndagkvällen kunde vi konstatera att samtliga hundar sprungit över certpoäng!

Bäst gick det för Camillas Ruter (S.Grains of Sand) som slutade sexa och fick cert! Stort jubel i lägret - den hunden kan visst allt!

Resten av gänget placerade sig som följer:

Annes Agnes Cecilia (S.Grapefruit)  17:e plats, 81 p
Åsas Ylva (S.Holly Golightly)     21:a plats, 80,5 p
Lindas Tino (S.Freewheelin' Franklin)  23:e plats, 79,75 p
Evas Mica (S.Gloria Gold)     24:e plats, 79,5 p
Åsas Keisha (R. Boys On The Side) 28:e plats, 78,75 p
Lotta TTs Lowa (S.Girl Next Door)  41:a plats, 76 p
Kristys Gordon (S.Gordon Bleu)  46:e plats, 75,5 p
Veronicas Patrik (S.Gladstone Gander) 49:e plats, 75,25 p
Åsas Rita (S.Northern Light)  52:e plats, 74,25 p
Johannas Line (S.Eight Line Poem)  55:e plats, 71,25 p
Annes Tindra (S.African Night Flight) 57:e plats, 70,75 p

Vi kan bara konstatera att de tre mer erfarna damerna Rita, Line och Tindra efter några säsonger på lure-banan alltmer förlitar sig på sin egen förmåga att räkna ut var trasan har sin gång. Det lönar sig inte poängmässigt! Ett stort tack till alla valpköpare som ger sig i kast med den ena hundsporten efter den andra med aldrig sinande entusiasm, ni är fantastiskt duktiga!
080813 Camilla tog med sin Ruter (S.Grains of Sand) till Trehörningsjö för att försöka sig på ett viltspår i öppen klass. Tidigare under året har ju Ruter klarat av sitt anlagsprov, men nu var det alltså dags att avancera. Dömde gjorde Dreverklubbens Monika Carman, och trots hällregn hade Ruter inga bekymmer att klara av sin uppgift - och ett förstapris blev resultatet. Stort Grattis till duktig hund och matte!Lotta med Dimma
Camilla med Ruter

080809 & 080810 En helg då såväl Vinthundklubben som Whippetklubben arrangerade utställning i Umeå. Både Lotta B med Dimma (S.Velvet Goldmine) och Camilla med Ruter (S.Grains of Sand) fanns på plats. På lördagens SvVK-utställning dömde Marie-Christine Delabelle från Belgien. Ruter vann unghundsklassen med ck och blev BH-5. Med tanke på hans allvarliga skada tidigare under sommaren är det en glädje att se honom i så god form igen. Domaren uppskattade även Dimma som blev tvåa i den öppna klassens konkurrens med ck och så småningom BT-4. Söndagsdomaren Anna-Lena Bäckvall-Hallin gav båda hundarna uk och Ruter vann unghundsklassen och var sedan BIM-unghund, Dimma var trea i den öppna klassen.

0807 Andy (S.Gilbert Grape) har varit på sommarlov i Finland med husse och matte. En inofficiell utställning i Jakobstad kunde man inte låta bli, och stilige Andy slutade som BIS-4. Grattis!
Foto: A-K Vikström


080726 I den absolut värsta sommarhettan gick Linda ett ordinarie öppen klass spår med Tino (S.Freewheelin' Franklin). Förhållandena var tuffa, över 30 grader varmt och snustorrt i markerna. Flera gånger under det 600 m långa spåret måste deltagarna stanna och ge sina hundar vatten. Att som Tino och Linda lyckas få ett andrapirs under dessa omständigheter (det var dessutom Tinos allra första öppenklass prov) är mycket bra jobbat!
Ylva får certet!

080719 Andy (S. Gilbert Grape) vinner unghundsklassen för Paula Heikkinen-Lehkonen på utställning i Finland. Bra jobbat matte Jenny och husse Björn!
På hemmaplan åker Åsa till Köping med Ylva (S. Holly Golightly) och whippet-debuterande domaren Kjell Lindström. Dagen blir riktigt lyckad: Ylva vinner unghundsklassen med ck och blir sedan Bästa Tik-2 med cert och res.cacib! Stort tack för alla gratulationer och påhejanden och tack Tiina W för skjuts och ressällskap!

Foto: Mia SandgrenLinda visar sina vackra pojkar - Benji och Tino.
Domaren inspekterar Puff respektive Miki (förtjänstfullt visad av matte Sara).
Två systrar - Mica och Agnes Cecilia.
080711
080712

Whippetklubbens utställning på Krägga. Första dagen, "hanhundsdagen" var Linda på plats med Benji (S. Hound of Baskerville) och Tino (S. Freewheelin' Franklin). Hundarna skötte sig bra men ingen av dem föll domaren Claire Newcombe i smaken.
Dag två var det dags för tikarna. Två flickor ur G-kullen, Mica (S. Gloria Gold) och Agnes Cecilia (S. Grapefruit) tävlade i en stor unghundsklass och lyckades tyvärr inte placera sig. Puff (S. Flower Power) fick uk i bruksklass, medan Dimma (S. Velvet Goldmine) var oplacerad i en gigantisk öppenklass. Sara Forsvalls lilla Miki, (Play A While Marimekko) fick hp i valpklass. Trots uteblivna framgångar hade vi två trevliga dagar och regnet kom inte förrän allra sist på fredageftermiddagen!

Ylva blev tvåa i juniorklassen!
Lotta B visar Mica och Lotta TT sin Lowa.
080705

Världsutställning på hemmaplan! Tänk att ha gångavstånd till ett sådant arrangemang! Nåja, med tanke på vad vi hade att bära tog vi bilen i alla fall. Det blev en dag som bjöd på både glädje och lite besvikelse. Evas Mica (S. Gloria Gold) gick i unghundsklass och dömdes av tyske Thomas Münch. Tyvärr hjälpte det inte att visa veterinärintyg på Micas svansamputation, hon fick inte tävla vidare denna dag. Bättre gick det för Lotta TT:s Lowa (S. Girl Next Door) som fick "excellent" (motsvarar ck) i juniorklass för domaren Magnus Hagstedt. I samma klass tävlade också Ylva (S. Holly Golightly) och även hon fick ett skärt band och blev sedan tvåa i denna stora klass med 31 anmälda tikar! "Excellent" fick också Dimma (S. Velvet Goldmine) men hon var oplacerad i konkurrensen i en enorm öppenklass på ett fyrtiotal tikar. Tack till hejarklacken Johanna, Jenny, Katja, Elin och Alva!
080630

Nu var det dags för Johannas och Svantes Myra (S. Henrietta Savernake) att ge sig ut i skogarna runt Malmköping för att avlägga anlagsprov i viltspår. Dömde gjorde Ola Lagerbäck för Svenska Bracco och Spinoneklubben. Precis som sin syster utförde hon ett prima arbete och kammade hem full pott, det vill säga 42 poäng, och blev naturligtvis godkänd. Stort grattis till duktiga föraren Johanna och duktiga Myra!
(Bilden från vår träning i april)

Jenny med två stolta pojkar - Patrik och Andy.

080618

Lure coursing-träning i Norsborg. På plats Eva med Svarten (S. Burning Daylight), Inger Hansson (fotograf), Åsa med Ylva (S. Holly Golightly) och Keisha (Ronndal Boys on The Side) som skulle gå som stödhundar, Jenny med Andy (S. Gilbert Grape) och lånehundarna Patrik (S. Gladstone Gander) och Myra (S. Henrietta Savernake).
Sex av de åtta valparna i G-kullen hade redan tagit sina licenser och nu återstod bara Andy och Patrik. Och visst gick det vägen! Sexton månader och en dag gamla kan vi konkludera att alla Dimmas valpar har lyckats bärga hem sina licenser och förhoppningsvis kommer att kunna göra några försök på prov i augusti. Ett stort tack till alla intresserade, entusiastiska och engagerade valpköpare! Dessutom ett lika stort tack till funktionärerna i Norsborg, Tiina, Helen och Annika, som tappert arrangerar träningar vecka efter vecka! Norsborgskvällen avslutades med att lilla Myra sprang sitt första träningslopp. Duktig tjej!Ylva ger järnet.


Foto: Inger Hansson

 


Åsa visar Andy (till vänster) och Agnes Cecilia (till höger).
080614
080615

Utställning i Tånga hed och i Vännäs. Till Vårgårda åkte Åsa och Lotta T med Lowa (S. Girl Next Door), Agnes Cecilia (S. Grapefruit) och Andy (S. Gilbert Grape). Första dagen på Vinthundklubbens utställning var Andy fyra i ukk med hp. Agnes Cecilia var tvåa i ukk med ck. Lowa haltade när hon kom in i ringen och när vi tittade efter kunde vi till slut hitta en liten sårskorpa mellan tårna! På söndagens utställning fick Andy också hp och Agnes Cecilia upprepade sin placering från dagen innan. Lowa var oplacerad men fick hp.

Uppe på SKK:s internationella utställning i Vännäs var Camilla och Ruter (S. Grains of Sand) på plats för brittiske domaren Martin Sanders. Också den här gången vann Ruter unghundsklassen med ck, var tvåa bästa hane och fick cert och res-cacib! Stort grattis än en gång till Camilla - fantastiskt!

Svarten tar i med all sin kraft och styrka!

080607

Eva och Lotta åkte till whippetrace i Södertälje, med Svarten (S. Burning Daylight), Mica (S. Gloria Gold), Puff (S. Flower Power) och Dimma (S. Velvet Goldmine). Det var säsongsstart för samtliga och det gick strålande bra; Mica sprang med Puff och tvekade inte en sekund trots att det var första gången hon sprang med en annan hund, Dimma var i sitt esse och Svarten hade en riktigt, riktigt bra dag - en vacker syn!
På söndagen åkte Eva och Lotta på avslutning på agilitykursen med Puff och Mica. Puff skötte sig alldeles utmärkt på sin examensdag, medan Mica kanske hade lite väl mycket annat i sitt unga huvud. Båda lyckades dock visa att de kan om de vill och är uppskrivna på fortsättningskurs till hösten. Extra eloge till Lotta som tog över Mica de sista gångerna när matte Eva opererat foten!Puff och Mica satsar för fullt.

Eva med Puff och Mica.


Foto: Lotta Bengtsson

 
Anna med Dino, Eva med Svarten, Johanna med Myra, Rita och Ylva,
Jenny med Andy och Stefan med Enzo.

080604

LC-träning i Norsborg. Eva med Svarten (S. Burning Daylight), Jenny med Andy (S. Gilbert Grape), Johanna med Myra (S. Henrietta Savernake), Anna och Stefan med Enzo och Dino (S. Grandmaster Flash) och Åsa med Ylva (S. Holly Golightly) och Rita (S. Northern Light) fick en trevlig kväll på lure-banan. Efter en stekande het dag var nu vädret perfekt och inte alltför många hundar hade kommit till träningen så det flöt på bra.
Till Annas och Stefans glädje kunde Dino nu ta sin licens. Han är den sjätte licenstagaren av de åtta i G-kullen - och de är bara 15,5 månader gamla.

Brodern Andy (som inte hade gjort träningsloppet i Åkersberga utan sprungit utan att funktionärerna tittat så som fordras) sprang sina två träningslopp men får nu vänta med att försöka ta sin licens i fjorton dagar. Ylva sprang ett lopp och kunde också hon kvittera ut sitt licenspapper. Myra, som varit lite tveksam om hur långt bort man får springa har nu verkligen upptäckt tjusningen med trasjakt och med lite konkurrens i form av en annan hund blev det bara ännu roligare! Rita och Svarten var mest med för den goda sakens skull, men båda fick chansen att röra på sig i ett par lopp.
Grattis Anna och Stefan till Dinos licens!

Jenny med Andy och Johanna med Myra.

 
Ruter BIM med cert och CACIB!

080531

Camilla som numera bor norröver tog sig idag ytterligare 30 mil uppåt för att ställa ut på SKK:s int utställning i Piteå. Dömde gjorde Ann-Marie Thomassen. Högsommarvärmen hade nått ända hit, vilket passade Ruter (S. Grains of Sand) fint! Han började dagen med att vinna unghundsklassen med ck och blev sedan Bästa hane med cert och cacib! Snyggt jobbat Camilla, vi hade gärna varit där och sett härligheten. Stort grattis önskas du och Ruter från hejarklacken i Stockholm!


Foto: Jessica Strömberg

 
BIS-yra i finalringen!

080524

Utställning i Österbybruk för svenska domaren Per Lundström. Från Strängnäs kom Johanna och Anna med Myra (S. Henrietta Savernake) och Dino (S. Grandmaster Flash), från Norrtälje Linda med Benji (S. Hound of Baskerville) och i två bilar från Stockholm Lotta med Dimma (S. Velvet Goldmine) och Puff (S. Flower Power), Eva med Mica (S. Gloria Gold) och Lotta TT med Lowa (S. Girl Next Door), Åsa med Agnes Cecilia (S. Grapefruit) och Ylva (S. Holly Golightly) och Kristy som var med som handlerhjälp.
Stilige Benji vann juniorklassen med hp. Ylva vann tikarnas motsvarande klass med ck. Tikarnas unghundsklass vann Agnes Cecilia med ck, Mica var trea och Lowa fyra. Puff var tvåa med hp i bruksklass och Dimma tvåa med ck i öppenklass. Dino och Myra föll inte riktigt domaren i smaken för dagen.
I Bästa Tikklassen placerade sig alla tre ck-tikarna: Ylva blev tvåa, Dimma trea (mycket snyggt visad av Kristy!) och Agnes Cecilia femma! Uppfödargruppen som bestod av Dimma, Mica, Agnes Cecilia och Lowa belönades med hp och BIR-grupp. Dimma samlade en avelsgrupp med Mica, Agnes Cecilia, Lowa och Dino. Gruppen fick hp och blev BIR-grupp. Efter en lång, lång väntan kunde Dimma springa in med sina vackra barn i stora finalringen och till allas vår glädje ställa sig som BIS-1 bland avelsgrupperna för domaren Curt Nilsson! Stort tack till tåliga valpköpare som nog ändå allesammans kände att de fick lön för att de stannade kvar hela dagen!Linda med Benji i juniorklassen.

Anna och Dino i unghundsklassen.


Domare Per Lundström går
igenom Lottas Puff.

Systrarna Myra och Ylva möttes
i tikarnas juniorklass.


Tre systrar i unghundsklassen: Lowa, Mica och Agnes Cecilia.


Kristy visade Dimma i
Bästa Tik-klassen.


Agnes Cecilia, Mica, Lowa och
Dimma i uppfödargruppen

Foto: Linda Pettersson, Johanna Olofsson och Åsa Lindholm.
Gordon, Mica, Lowa och Agnes Cecilia med mamma Dimma.
080521

Nu har G-kullen äntligen fyllt 15 månader och kan börja ta sina LC-licenser. Fyllda av förväntan åkte vi ner till träningen i Norsborg på onsdagkvällen. Och våra förhoppningar kom inte på skam. Gordon (S. Gordon Bleu), Mica (S. Gloria Gold) och Lowa (S. Girl Next Door) sprang sina lopp strålande och kunde åka hem med varsin nytagen licens. Syster Agnes Cecilia (S. Grapefruit) gjorde sitt första träningslopp vilket såg precis lika övertygande ut och naturligtvis blev hon godkänd. Grattis alla ägarna, det har ni gjort bra!
Mamma Dimma (S.Velvet Goldmine) fanns på plats för att springa som stödhund, och Puff (S. Flower Power) och Svarten (S. Burning Daylight) fick springa varsitt lopp för skojs skull.

Bara ett par dagar senare kom ett kvällssamtal från Bullmark långt i norr: Ruter (S. Grains of Sand) har som fjärde syskon tagit sin licens. Stort grattis till matte Camilla Johansson som fick åka långt för att nå sitt mål!

Ett par dagar senare: I skrivande stund kommer besked om att även Agnes Cecilia (S. Grapefruit) har tagit sin licens och att Andy (S. Gilbert Grape) har klarat sitt första träningslopp, på träningarna i Åkersberga! Grattis till Agnes Cecilias matte Anne och Andys husse Björn!


Agnes Cecilia sprang sitt första träningslopp med mamsen
- start respektive målgång.


080518 En vädermässigt usel helg! Var tog försommarvärmen vägen? När Johanna och Svante kom upp till Borlänge söndag morgon för LC-prov (domare Agneta Doverholt och Charlotte Andersson) låg det en halv decimeter snö på marken. Line (S. Eight Light Poem) sprang sitt första lopp på 70,5 p. Inget märkvärdigt, men helt ok. Andra loppet slog hon till och visade vad hon kan om hon bara vill: hela 84,5 p kom hon upp i! Hon är i stålande form och vi får hålla tummarna för att hon till nästa tävling bestämmer sig för att göra två lopp av samma kaliber. Nu slutade hon på 13:e plats av 51 hundar. Grattis Johanna och Svante!
I Rimbo gick Linda anlagsprov i viltspår med sin Tino (S. Freewheelin' Franklin) och tack vare en väl utfört arbete i suveränt tempo är nu också Tino kvalificerad för Whippetklubbens Trippelpris. Vi skickar ett stort grattis till Linda och hennes duktiga kille!


080511

Lure-coursingprov i Söderhamn, domare Marie Jarl och Bo Forsberg. Vi hade ett gäng hundar anmälda men löp och annat satte krokben för planerna. Det slutade med att Linda åkte själv med Tino (S. Freewheelin' Franklin). Tino sprang ju bra redan förra säsongen, som var hans första, och i år verkar det som om han är ännu starkare. På årets debuttävling gjorde han två lopp på 82,5 resp 82 p, vilket försäkrade honom om tredjeplatsen (samma poäng som tvåan) och ett certifikat! Stort grattis till både Linda, som alltid håller sina hundar i toppkondition, och Tino - dagens hjälte!
080501 Kristy och Gordon (S. Gordon Bleu) firade första maj på Pudelklubbens inofficiella utställning på Gubbängsfältet i Stockholm. Hp, Bir och Big-2 för domaren Cindy Pettersson blev resultatet!

080427 LC-prov i Larv. Johanna liftade med Ulla, Majsols matte, ner till första LC-provet i Skaraborg. Regn och halka gjorde att arrangörerna beslutade att hundarna endast skulle springa ett lopp. Line (S. Eight Line Poem) slutade på en fin 14:e plats av 80 hundar. Vårt hopp Rita (S. Northern Light) däremot bestämde sig för att själv gissa trasans väg, vilket inte är ett särskilt framgångsrikt recept när det gäller LC. För sent upptäckte hon sitt misstag och då var skadan redan skedd så att säga. Några dagar senare började hon löpa - kanske var det en orsak till hennes egensinniga löpsätt!

080423 Säsongens första LC-träning i Norsborg. Therese och Anna kom från Strängnäs med Dino (S. Grandmaster Flash) och Myra (S. Henrietta Savernake), Kristy kom med Gordon (S. Gordon Bleu) och Åsa med Ylva (S. Holly Golightly). Det var en härlig kväll efter en lika underbar dag, och konstigt nog var det inte fullt så mycket hundar som det brukar. Ylva sprang sitt träningslopp nr 2, Gordon gjorde båda sina och Dino sprang sitt första. Myra sprang som en vind när hon väl förstod vad det gick ut på, ända till slutet då hon valde att hälsa på publiken istället för att greppa trasan. Fem av fjolårsvalparna har nu gjort sina två träningslopp och vi får vänta tills i slutet av maj för att försöka ta licenserna.


Lördagens spår i Älvsjöskogen:


Linda och en lycklig Benji.
Gordon (överst) och lilla Miki med klöv
080418-
080420

Den här helgen har Swaara-gänget ägnat sig åt i stort sett varenda whippetaktivitet man kan tänka sig. Redan på fredagen la Åsa spår till Lotta TTs Lowa (S. Girl Next Door) och till Camillas Ruter (S. Grains of Sand) och Bror. De sistnämnda kom hela vägen från Nordmaling för en spår-, spring- och utställningshelg här i söder.
På lördagen gick Camillas hundar sina anlagsprov och det är bara att gratulera till två godkända hundar! Samtidigt var Lotta B och Eva B i Åkersberga och lät Mica (S. Gloria Gold), Puff (S. Flower Power) och Dimma (S. Velvet Goldmine) springa rundbana. Alla tre hundflickorna uppskattade det till fullo!
Hemma i Älvsjöskogen la Åsa spår hela dagen till Jennys Andy (S. Gilbert Grape), Kristys Gordon (S. Gordon Bleu) och Lindas båda pojkar Tino (S. Freewheelin' Franklin) och Benji (S. Hound of Baskerville). Med på utflykten var också Sara F med lilla Miki (Play A While Marimekko) som fick följa några bloddroppar och dessutom stifta bekantskap med en rådjursklöv för första gången. Lotta T, Elin och Katja var med som assistenter.
På söndagen fick Eva och Mica (S. Gloria Gold) gå ensam på agilitykurs i Södertälje, medan Lotta B, Camilla och Lotta T åkte på utställning i Västerås. Ruter var tvåa i jkl och Lowa vann sin juniorklass med hp. Frusna Dimma tänkte inte visa upp sig i en dragig bandyhall och resultatet blev därefter. Domaren Juoko Leiviskä var benhård och Dimma fick sälla sig till den stora skara som fick blått band denna dag.
I Åkersberga sprang Ruter på eftermiddagen, i en strålande sol som vi väntat på hela helgen, sina två träningslopp. Ylva (S. Holly Golightly) sprang sitt första träningslopp och Gordon visade att han nu verkligen tänt på trasan.
(Som grädde på moset åkte Dimma och Puff med matte Lotta B och husse Thomas till Södertälje på måndagkvällen, för att träna lite agility på egen hand...)


Söndagens utställning i Västerås:
Domaren studerar Ruter respektive Lowa med allvarsam blick.


Söndagens lure coursing-träning i Åkersberga:
Gordon, än mer fokuserad än förra gången,
och Ylva och Ruter som båda sprang godkända träningslopp.


Måndagens agility-träning i Södertälje:
Dimma forcerar utan betänkligheter vippbrädan och
Puff tycker utsikten är fin från balansbommen!

Myra med välförtjänt klöv!
080412-
080413

Nu har vi verkligen kommit igång med våraktiviteterna. På lördagen åkte Eva B och Lotta B till Åkersberga för att låta Mica (S. Gloria Gold), Dimma (S. Velvet Goldmine) och Puff (S. Flower Power) prova på rundbana. Årets första träningstillfälle på Åkers Kanal innebar att många hade lockats dit och väntan blev milt sagt lång. Men när det äntligen var dags så sprang alla tre flickorna av hjärtans lust och det kändes verkligen som det var mödan värt att göra detta försök.
Söndagen innebar agilitykurs för ovan nämnda Mica och Puff. Åsas Squilla (S. Fillmore East) löper och fick stanna hemma. Istället ägnade sig Åsa åt viltspår med Johanna och Anna som kom åkande ända från Strängnäs. Det var sannerligen inte varmt, och det duggade ihärdigt men vi klarade oss från snö och hagel. Line (S. Eight Line Poem) gick ett öppenklass spår och kämpade på men var aningen ofokuserad. Dino (S. Grandmaster Flash) tycker fortfarande att det är lite mystiskt, men mycket spännande och efter ett noggrant arbete fann han sin klöv. Säkrast i spåret denna söndag var utan tvekan Myra (S. Henrietta Savernake) som löser sin uppgift med imponerande beslutsamhet och varken väjer för kärr eller rotvältor.Anna och Dino

Johanna och Line
Efter denna strålande start beslutade sig lilla Tuff för att gå tillbaka till matte!

080406

På söndagen åkte Lotta B med Puff (S. Flower Power) och Eva med Mica (S. Gloria Gold) och Svarten (S. Burning Daylight) direkt från agilityn till Åkersberga för årets första lure coursing-träning. På vägen hämtade de upp Lotta TT med Lowa (S. Girl Next Door) och Åsas Ylva (S. Holly Golightly). Väl där mötte Kristy med Gordon (S. Gordon Bleu) och Lotta T med Tuff (S. Happy-Go-Lucky) upp.
För Tuff och Lotta var det första gången, och Tuff uppvisade avgjort intresse, gjorde en strålande start, för att plötsligt avbryta och gå tillbaka till matte. Det är sånt som kan hända i början, så vi hoppas att matte och hund gör ett nytt försök!
Både Lowa och Mica satsade på att få två godkända träningslopp och bägge lyckades utan några som helst problem. Nu återstår bara licensloppet när de har fyllt 15 månader! Både Svarten och Puff har varit med förut och roade sig kungligt - Svarten i ensamt majestät och Puff som stödhund åt Lowa.
Ylva sprang ett lopp själv och efter att ha klarat det föredömligt, fick hon springa med en stödhund och inte heller det störde hennes glöd.
Dagens höjdpunkt var ändå Gordon, som provat på förut och har då varit väldigt tveksam till det hela. Matte Kristy hade inte stora förhoppningar, men han uppvisade sann entusiasm och fullföljde utan vidare hela banan.
Hundarna somnade som stockar i bilen och vi var ganska nöjda med vår späckade dag när vi sent omsider styrde kosan hemåt. En lyckad helg!


Gordon hade fattat poängen med lure coursing och hade hur kul som helst.
Ylva, liten och ettrig, såg till att få ut så mycket som möjligt av tillfället!


Mica utstrålade styrka och målmedvetenhet, medan Lowa (i rött täcke) jobbade
grundligt och metodiskt. Puff hittade några användbara genvägar...

Foto: Lotta Bengtsson och Kristy Bello Herrera

Mica blev BIS-junior i Gnesta!
Foto: kennel Adagio

080405

Fem Swaara-hundar ställdes ut på Whippetklubbens inofficiella utställning i Gnesta för domare Tamara Howarth, kennel Taraly, Frankrike. Det var Lotta TT's Lowa (S. Girl Next Door), Eva Brissmans Mica (S. Gloria Gold) och Svarten (S. Burning Daylight) samt Lotta B's Dimma (S. Velvet Goldmine) och Puff (S. Flower Power). Åsa stannade hemma för att ta hand om valparna.
Först ut var Svarten, som gick i kryptochidklass. En nervös Eva visade honom själv och han placerade sig som trea i klassen. Därefter var det Lowa och Micas tur i juniorklassen för tikar. Lowa hade piggnat till betydligt sen Lilla Stockholm och placerade sig som femma i klassen,
medan vår lilla "svanslösa" Mica vann domarens gillande och efter en nervkittlande duell blev placerad som etta med uk! Lyckan var fullständig i Swaara-lägret!
Puff ställdes ut i bruksklassen och blev trea med hp, medan Dimma, som hade ett tjugotal andra tikar att tampas med i öppenklassen, placerade sig på femteplatsen.
I bästa tik-klassen blev Mica utplockad bland de sju bästa, men föll ifrån i sista uttagningen. I tävlan om Bästa junior vann hon dock över hanhunden och
fick en fin rosett med sig hem. Stort, stort grattis till matte Eva!
Tack till Marie Eriksson, kennel Pompecas, som så påpassligt fångade oss innan vi hann åka ifrån hela BIS-junior-bedömningen, som vi i all glädjeyra totalt hade glömt bort...
Tack också till Anna som hade en ovärderlig lugnande inverkan på tre vimsiga damer och som agerade fotograf!
Överst t.v: Eva med Svarten

T.v: Lotta B och lilla Puffan
Ovan: Lotta TT med ärtiga Lowa
Nedan t.v: Dagens stjärna - Mica,
visad av Lotta
B
Nedan: Lotta B och hennes Dimma

Foto: Anna Pettersson och Lotta Bengtsson 

080322

"Lilla Stockholm" och fransmannen Jean Jaques Dupas dömde. Tre av våra hundar var med och först ut var Lotta TT och Lowa (S.Girl Next Door). Lilla vackra Lowa var tydligt påverkad av sin skendräktighet och var inte alls sitt vanliga pigga jag. Trots detta fick hon en strålande kritik. Bättre lycka nästa gång! Lotta B ställde ut Puff (S. Flower Power) i bruksklass där hon vann och fick ck. I öppen klass hade Lotta B med sig Dimma (S. Velvet Goldmine) som kom trea med ck och avslutade dagen som BT-5. Tack till dagens hejarklack som bestod av Anna och Stefan, Katja och Elin och Eva B.Lowa var inte helt med på noterna!

Lotta och Puff är ganska nöjda...

Dimma försvarar Swaaras färger. 


Puff tar sig an tunneln

080316

Denna vackra söndag påbörjade Åsa och Squilla (S. Fillmore East), Lotta och Puff (S. Flower Power) samt Eva och Mica (S. Gloria Gold) en agilitykurs i Södertälje.
Alla tre hundarna skötte sig alldeles utmärkt och vi ser fram emot många
roliga söndagar!


Instruktören visar Mica tunneln och matte Eva tar emot på andra sidan.
Mica tyckte att det var lätt som en plätt!

080309

Åsa och Lotta TT åkte till Vinthundsklubbens utställning i Timrå ridstadion (kallt!) och domare Karin Hedberg. Med i bilen fanns Ylva (S. Holly Golightly) och Squilla (S. Fillmore East). Till utställningen kom också Camilla och Disa med Ruter (S.Grains of Sand) och Bror.
Ruter var tvåa i jkl med hp, Ylva femma i tikarnas jkl och Squilla fyra i öppen klass med ck. Kanske inga fantastiska resultat men hundarna skötte sig kanonfint!
Räkmackor blev det också på både upp- och nervägen.Snart har vi kartlagt denna oumbärliga delikatess på samtliga E4:ans matställen - för den som vill ha tips är det bara att höra av sig!Åsa med Ylva (överst) och Squilla (nederst).Camilla med Ruter.
Dino blev BIM, endast slagen av Siprex Vita!
080301

En strålande början på den officiella utställningssäsongen! Dimma (S. Velvet Goldmine) och fyra av hennes barn - Lowa (S. Girl Next Door), Ruter (S. Grains of Sand), Andy (S. Gilbert Grape) och Dino (S. Grandmaster Flash) - ställde ut sig på SvVKs utställning i Skogås, för domare New Newton, England, med minst sagt otroliga resultat.
Dino vann juniorklassen för hanar med ck, Andy kom trea med hp och Ruter - som är i sin gängligaste fas - blev fyra. Lowa, enda Swaara-hunden bland tikjuniorerna, vann även hon sin klass med ck. Redan där var vi rätt nöjda med vår dag, så det kom som grädde på moset när skendräktiga Dimma blev tvåa i en stor öppen klass med ck, och Camillas Bror vann veteranklassen, även han med ck.
Döm om den fullständiga lyckan i Swaara-lägret när Dino vann Bästa hane-klassen och fick cert
! Syrran Lowa var inte mycket sämre och blev Bästa tik-2, och Dimma placerade sig som femma!
Dino fick se sig slagen i BIR-et men vann BIR-junior, och fick representera rasen i finalringen och slutade som hedervärd BIS-3-junior! Även Bror placerade sig som BIS-3-veteran!Dino får certet!

Jenny ställer upp Andy som ett proffs.

Camilla med sin Ruter.

Lotta och Dimma är veteraner i ringen.

Lowa vinner juniorklassen.


Eftersom vi hade
mamma och fyra valpar samlade passade vi på att ha Dimmas första avelsgrupp samt en uppfödargrupp. Båda grupperna vann och fick hp, för att senare bli
BIS-avelsgrupp och BIS-uppfödargrupp! Gissa om vi var möra efter all denna upphetsning!

Stort grattis och tack till mattarna Lotta B, Camilla, Anna, Jenny och i synnerhet Lotta TT, som övervann sina tävlingsnerver och visade Lowa själv - med strålande resultat.
Tack också till Eva, Kristy och Sara F som var med och hejade på hela långa dagen.

(Mamma Dimma låter hälsa att hon gratulerar till de fina resultaten
och att hon är omåttligt stolt över alla sina barn!)


Dimmas avelsgrupp
med Lowa, Ruter, Andy och Dino.

Kennel Swaaras uppfödargrupp
med Dimma, Andy, Lowa och Dino.

Foto: Kristy Bello Herrera o Åsa Lindholm
080224

Eva Brissman och Åsa styrde kosan mot Rimbo för att gå anlagsprov med tre av våra hundar. Med i bilen var Anne Skoghs Tindra (S. African Night Flight), Evas Mica (S. Gloria Gold) och Åsas/Christinas Ylva (S. Holly Golightly). Domare var Torbjörn Lenstad från Svenska Bracco och Spinoneklubben.

Det har blåst mycket sista dagarna, och lite oroliga var vi att det skulle bli knepigt för hundarna. Först ut var Mica som gjorde ett par små ringningar men klarade ut det hela och kom lyckligt och väl fram till klöven - och blev godkänd!
Tvåa var Tindra, som alltid har så bråttom i spåret. Till och med hon fick dra ner på tempot och vara mer noggrann för att hitta spåret som inte legat helt stilla i vinden. Godkänd blev hon också, och därmed är hon som tredje systern i Bowie-kullen kvalificerad för Svenska Whippetklubbens Trippelpris. Grattis till matte Anne!
Sist ut var Ylva som väntat otålmodigt i bilen medan de andra roade sig. På ett mycket säkert sätt gick hon sitt spår och också hon blev godkänd. Tre av tre som klarade anlagsprovet - gissa om vi var nöjda!

Eva och domaren med tre duktiga
Swaara-flickor!


080220 LP Swaara To The Lighthouse blev för andra året i rad Årets Lydnadswhippet. Tyvärr finns han inte längre med oss men vi hoppas att matte Sara har många glada minnen av sin Kalle inte minst från tävlingsplanen.
På lure-coursingsidan blev kennel Swaara 7:e vinstrikaste uppfödare av totalt 61 stycken. Bäst av våra hundar individuellt lyckades Rita (S. Northern Light) som för andra året i rad hamnade på 20:e plats. Tino (S. Freewheelin' Franklin) blev 25:a, systern Squilla (S. Fillmore East) slutade på 40:e plats, Tindra (S. African Night Flight) på 47:e och Puff (S. Flower Power) på 59:e av totalt 189 st tävlande whippet. LP S VCh Twyborn Pride hamnad på 6:e plats bland de sammanlagt 109 representerade avelstikarna!
Tack alla valpköpare som kämpat så väl!Benji blev BIR och Agnes Cecilia BIM
080126

Svenska Boxerklubbens valputställning i Sollentuna. Tre av våra fjolårsvalpar var med: Benji (S. Hound of Baskerville), Dino (S. Grandmaster Flash) och Agnes Cecilia (S. Grapefruit). Domare var Jens Myrman. Hanarnas klass vanns av Benji, och både han och Dino fick hp. Agnes Cecilia var ensam tik och fick hp. I kampen om BIR och BIM drog Benji det längsta strået till matte Lindas glädje. Ekipaget travade sedan vidare till BIG-2, slagna endast av den så småningom BIS-vinnande afghanvalpen.


Foto: Inger Hansson080103-
080105
Åsa och Lotta TT åkte till Göteborg (med tåg - det gick utmärkt!) med Ruter (S. Grains of Sand), Lowa (S. Girl Next Door) och Puff (S. Flower Power). För de två förstnämnda var det premiär i juniorklass. Allra bäst gick det på SvVK:s utställning för domare Karin Hedberg. Alla tre hundarna fick ck, Ruter vann sin klass, Lowa var tvåa i sin och Puff, som var ensam i bruksklassen, var också utställningens enda brukshund med ck och blev följaktligen BIS-brukshund!