TÄVLINGAR & PROV 2007

Se även övriga års tävlingar & prov:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004
Tino blev BIM-brukshund i Skogås
071125

Svenska Whippetklubbens utställning i Skogås. De enda anmälda Swaara-hundarna var Lindas Benji (S. Hound of Baskerville) och Tino (S. Freewheelin' Franklin) men hejarklacken var tung och bestod av Eva B, Lotta Th, Anna P, Åsa och Sara F. Lille Benji var inte finske domarens Sampo Miettinens melodi trots att han gjorde sitt bästa för att charma med en glatt viftande svans. Bättre gick det för Tino som vann hanarnas bruksklass med UK och var BIM-brukshund (BIS Lawtons Eurythmics). Grattis Linda!Benji på bordet

Tino i närkontakt med domaren
Mica spårar som hon inte gjort annat.

Lowa, noggrann och eftertänksam.

Dino hade gärna velat haft ett längre spår.

Agnes Cecilia, förstagångare.

Gordon, en försiktig general.

Ruter tar tag i saken på egen hand.

Andy med sin allra första klöv.

Vissa är så ivriga att händerna bränner sönder...

Lägret i skogen

Dimma blir lätt hagalen av klöven.

071028

Åter en strålande söndag att fördriva! Sju stycken Dimma-valpar följde med ut i Älvsjöskogen för att spåra. Flera av dem hade redan provat på att följa blod-och klövlukt och det var lätt att se att övning de facto ger färdighet. Det ska bli spännande och roligt att följa valparnas fortsatta framfart på området. Höstsolen sken på Dino (S. Grandmaster Flash) med familj, Mica (S. Gloria Gold) och storebror Svarten (S. Burning Daylight) med Eva, Lowa (S. Girl Next Door) med Lotta Th, Agnes Cecilia (S. Grapefruit) med Anne, Gordon (S. Gordon Bleu) med Kristy och lille storebror Chivas, Ruter (S. Grains of Sand) med Camilla och Bror, Andy (S. Gilbert Grape) med Jenny, mor Dimma (S. Velvet Goldmine) med Lotta, samt Åsa och Katja som var med som spårläggare. Dagens godaste bullar bjussade Camilla på - vem annars?


Andy, Lowa, Mica, Ruter och Gordon.

Foto: Lotta Bengtsson, Katja Hedengren och Åsa Lindholm


Mor och dotter på agility!
071020

Denna strålande vackra lördag anordnades en prova-på-agility på SHK i Södertälje. Eva var där för att testa om intresse finns hos Mica (S. Gloria Gold), och Lotta var där för att vi vet att intresse finns hos Dimma (S. Velvet Goldmine)... Dimma, som redan har hunnit med ett par agility-kurser, var inte sen att visa var skåpet ska stå, och Mica visade avgjort talang för sporten. Både Lotta och Eva är nu uppskrivna på kurs till våren!

Lowa blev BIR-valp och BIS2-valp!


Dino blev BIM-valp.


Ruter blev tvåa i valpklassen.

071014

En karavan på tre bilar åkte till Enköping för att ställa ut för domare Molly Head, England. Med på resan var Åsa med Squilla (S. Fillmore East, som dock var med enbart som sällskapsdam), Lotta T med Lowa (S. Girl Next Door), Camilla med Ruter (S. Grains of Sand) och Bror, Anna med Dino (S. Grandmaster Flash), samt Lotta med Dimma (S. Velvet Goldmine). Supporterklubben bestod av Eva, Katja, Elin och Alva.
Framgången var total för valparna - Dino vann hanvalpklassen, med Ruter som god tvåa, medan Lowa vann tikvalpklassen och blev BIR-valp! Samtliga fick hp. Även i BIS-finalen visade Lowa framfötterna och kom på en hedrande andraplats! Domarens kommentar om Lowa var kort och gott "gorgeous"! Också Camillas Bror lyckades väl och kom tvåa i veteranklassen med ck.
Efter flera timmars väntande i ett råkallt ridhus blev det så småningom Dimmas tur i ringen och vid det laget hade hon tröttnat alldeles... Trots det placerade hon sig som trea med ck i en stor öppen klass.
Tack allesammans för en mycket trevlig dag och i synnerhet ett stort tack till Camilla, som hade fixat en buffélunch med efterrätt. Den såg fantastisk ut, och när Camilla dukat upp blev det närapå trafikstockning när förbipasserande bara måste stanna för att se vad vi fick till lunch...

 


Dimma har det mysigt i Elins knä...

...liksom Squilla har i Katjas!

Foto: Lotta Bengtsson071006
071007

Åsa och hennes gäng åkte till Enköping för att spåra med kennlarna Balzac och Zelig. För Åsas del låg fokus på lilla Ylva (Swaara Holly Golightly) som visat stort intresse och allvar inför uppgiften. Hon gjorde ingen besviken! På lördagen fick hon prova ett spår som Kicki lagt åt henne - inga problem. På söndagen följde hon upp med ett ca 225 m långt skogsspår. Härligt att se en så ung hund orka behålla koncentrationen också under ett lite hårdare arbetspass!

På söndagen samlades Camilla med Ruter (Swaara Grains of Sand) och Bror, Lotta T med Lowa (Swaara Girl Next Door), Eva med Mica (Swaara Gloria Gold) och Svarten (Swaara Burning Daylight) och Lotta med Dimma (Swaara Velvet Goldmine) för att lägga blodspår åt hundarna. Det var valparnas andra försök och de skötte sig alldeles utmärkt, den här gången hade de betydligt större intresse av klöven i slutet på spåret!
Svarten och Bror gick ett längre spår klanderfritt och mamma Dimma, som fått ett spår som bestod av flera vinklar och ett bloduppehåll bl a, klarade sin uppgift med stor entusiasm och skicklighet.
Tack Camilla och Lotta T för att ni anordnade detta trevliga arrangemang!

Även Dino (Swaara Grandmaster Flash) har fått prova på att spåra i helgen. Tillsammans med matte Anna har han varit ute i skogarna kring Södertälje för att leta efter klövar - se bilden till höger! Det var premiär för Dino som snabbt förstod vad det hela gick ut på.

Att spåra är roligt!
Till vänster: Ruter och Lowa med klöv...
Till höger: Eva och Mica jobbar bra i spåret!


Patrik med matte Veronika
070922-
070930

Nyheter från veckan som gått:

Patrik (Swaara Gladstone Gander) blev BIR med hp i Töreboda för domare Elisabeth Wahlström! Både Patrik och matte Veronika skötte sig föredömligt - på kritiken stod bland annat att han var i mycket bra kondition, därtill välvisad! Stort grattis till matte och vovve!

Eva med Svarten (Swaara Burning Daylight) och Lotta med Dimma (Swaara Velvet Goldmine) började på fortsättningskursen i agility i veckan! Vi hoppas kunna visa lite bilder framöver!

Åsa åkte till Skåne 070930 för årets sista LC-prov. Fyra flickor var med i packningen: Keisha (Ronndal Boys On The Side), Tindra (Swaara African Night Flight), Squilla (Swaara Fillmore East) och Rita (Swaara Northern Light). Höga förhoppningar innan, men de kom sannerligen på skam! Från förra helgens framgångar föll vi nu pladask och Squilla, som blev vår bästa hund för dagen, slutade på 33:e plats av 64 st! Så kan det gå!

I Norrtälje var Linda på Brukshundklubbens inofficiella utställning med sin Benji (Swaara Hound of Baskerville). Dömde gjorde Joakim Olsson. Benji slog den enda andra whippet som deltog och blev BIR. Han fortsatte sedan med att vinna vinthundsgruppen. Grattis Linda och Benji!

I Södertälje var det whippet-raceträning på söndagförmiddagen. Eva med Svarten och Mica (Swaara Gloria Gold), Camilla med Ruter (Swaara Grains of Sand) och Anna och Stefan med Dino (Swaara Grandmaster Flash) lät hundarna springa för fullt. Samtliga uppvisade stor glädje och energi i jakten på trasan.

Senare samma dag fortsatte Eva och Camilla till Åkersberga där det var LC-träning. Dit kom också Jenny och Björn med Andy (Swaara Gilbert Grape) som skulle få stifta bekantskap med luren för första gången. Efter en kort sekunds tvekan initialt tog han sig sedan an uppgiften mycket seriöst och sprang som om han aldrig gjort annat. Mica, Svarten och Ruter börjar känna sig som veteraner i sammanhanget och vet precis vad det handlar om när de kommer ner på fältet. Nu återstår endast ett par träningstillfällen innan vinteruppehållet. Först i vår börjar träningen för licenserna!Eva får hålla i när Mica
förtvivlat gärna vill in på banan...

Linda och Benji - åter i stora ringen!
De börjar bli riktiga proffs på det här...070922
070923

Under helgen pågick en del andra aktiviteter, initierade av våra valpköpare:

På lördagen åkte Eva, Camilla och Lotta B till Södertälje för att låta valparna springa whippetrace. Med i bilen var Ruter (Swaara Grains of Sand), Agnes Cecilia (Swaara Grapefruit) och Mica (Swaara Gloria Gold) samt veteranerna Dimma (Swaara Velvet Goldmine) och Bror. På plats slöt även Anna med Dino (Swaara Grandmaster Flash) upp. Dimma och Bror släpptes från box och visste precis vad som skulle göras. Samtliga valpar sprang halv bana och skötte sig med den äran, även om nybörjaren Agnes Cecilia inledningsvis fick hjälpas lite på traven... Hon tog igen det under sitt sista lopp då hon resolut tog tag i trasan och bar den tillbaka till Lotta!Eva och Mica

Lotta och Lowa

Camilla och Ruter
På söndagen samlades Camilla med Ruter
och Bror, Lotta T med Lowa (Swaara
Girl Next Door) och Eva med Mica och
Svarten (Swaara Burning Daylight) vid Älvsjöskogen för att lägga blodspår åt hundarna. Valparna fick prova att gå
korta, raka spår på plant underlag och samtliga fattade snabbt galoppen och
spårade som om de inte gjort annat!
Bror och Svarten fick, med sin större erfarenhet, jobba med lite längre spår
inne i skogen och gjorde det med glans.

Underbart helgväder i Stockholm -
utnyttjat till det yttersta!
Tino (i rött täcke) ger allt han har!
070922

LC-tävling i Simlångsdalen. Den här gången var det Åsa och Linda som gav sig av med Tindra (Swaara African Night Flight), Keisha (Ronndal Boys On The Side), Rita (Swaara Northern Light), Squilla (Swaara Fillmore East) och Tino (Swaara Freewheelin' Franklin). Lång resa ned till Simlångsdalen med bitvis dåligt väder. På natten innan provet väcktes vi av att regnet smattrade på taket på pensionatet där vi bodde, men när morgonen hade det vänt.

I ett behagligt höstväder kom vi att göra årets bästa tävlingsresultat. Hela 72 whippets startade och efter första loppet ledde Tindra med Rita på andra plats! De andra tre hade också sprungit riktigt bra. Tindras och Ritas tätposition innebar att de två blev parhästar i heat två, vilket kanske inte var det scenario vi hade högst på önskelistan. Eftersom Åsa varit hundvakt åt Tindra en vecka är hon och Rita ganska samsprungna just nu, vilket dessvärre också märktes när de sprang sin andra omgång.

Efter en mycket lång dag kunde vi dock summera följande: Alla våra fem hundar hade placerat sig i startfältets första halva. Squilla kom på 30:e plats, Keisha på 18:e, Tindra på 17:e. Tino sprang ett fantastiskt fint andralopp och slutade som 12:e hund. Och Rita då, vår starka, uthålliga, tysta flicka, hon blev femma och fick genom denna fina placering sitt andra LC-cert!
070909

Jenny och Andy

Koncentration...

Camilla och Ruter

Anna och Dino

Inofficiell utställning på Gubbängsfältet, arrangör Svenska Pudelklubben. Hela tio Swaara-hundar var anmälda för domaren Mia Sandgren. Först ut var tre gossar, Andy (Swaara Gilbert Grape), Ruter (Swaara Grains of Sand) och Dino (Swaara Grandmaster Flash). Kristys Gordon (Swaara Gordon Bleu) fick lämna återbud p g a bruten tå. Placeringen blev i nämnd ordning, och två av pojkarna fick hp.


Lotta och Lowa

Åsa och Ylva

Lotta och Tuff

Johanna och Myra

Bland tikvalparna var tre av Minos valpar på plats, nämligen Tuff (Swaara Happy-Go-Lucky), Myra (Swaara Henrietta Savernake) och Ylva (Swaara Holly Golightly). Dessutom var Lowa (Swaara Girl Next Door) med. Ylva tog hem segern, Lowa var tvåa, Tuff trea och Myra fyra. Tre hp delades ut.


Åsa visar Johannas Line

Åsa och Squilla

Andy och Ylva i BIR-finalen

Johannas Line (Swaara Eight Line Poem) fick hp i bruksklass, Squilla (Swaara Filllmore East) fick hp i unghundsklass och blev BIR-vuxen. Hon slutade dagen som BIS-2 totalt. Andy blev BIR-valp mot Ylva. Björn och Jenny var väldigt nöjda med Andys debut - denna stilige unge hane slutade med att bli BIG och BIS-6.

Kennel Swaaras eget superinofficiella BIS-pris gick ohotat till Ruters matte Camilla, som ordnade en otrolig buffé för hela gänget. Vi åt och åt och åt...
I och med dagens evenemang kan vi konstatera att samtliga tolv valpar från de båda kullarna i våras har visats i valpklass på utställning. Ett stort tack till alla valpköpare!


(Se fler bilder på Valparnas hörna!)
Foto: Lotta Bengtsson och Björn.
Hundarna som var med på resan till Högbo:
Lindas Benji och Tino, Lottas Dimma och Puff samt Camillas Bror och Ruter.


Linda och Benji äntrar finalringen!

Camilla och Ruter

Lotta och Dimma

070901
070902

Helgen ägnades åt utställning vid Högbo bruk och resultatet var blandat. Lördagen var Dimmas (Swaara Velvet Goldmine) dag, hon vann öppenklassen och blev Bästa Tik-4. En hedervärd placering för en specialdomare som Espen Engh!

På söndagen gick det bäst för Benji (Swaara Hound of Baskerville) som blev BIR-valp (för Cathy Neill) och som fick visa upp sig i BIS-valpfinalen i stora ringen! Vi var väldigt, väldigt stolta... Hederspris blev det också till Ruter (Swaara Grains of Sand).

Tack alla valpköpare och co för att ni är så pigga på att ställa ut och så trevligt sällskap vid ringside!

Lotta med Tuff, Lotta med Ylva och Lowa och Camilla med Ruter och Bror.
070829

LC-träning i Norsborg. På plats var Ylva (Swaara Holly Golightly), hennes syster Tuff (Swaara Happy-Go-Lucky), och syskonen Lowa (Swaara Girl Next Door) och Ruter (Swaara Grains of Sand). Efter att ha varit lite tveksam till övningen förra gången det begav sig var nu Lowa riktigt på hugget och sprang allt hon orkade efter trasan. Ylva, Ruter och Tuff gjorde likadant, den sistnämnda bara med en mindre utsvävning för att kolla om någon av hundarna i publiken skulle ha lust att leka lite. Från Mariestad har vi fått veta att Patrik (Swaara Gladstone Gander) också provat på luren och uppskattat sporten!

Tre salta damer - Linda, Camilla och Eva!

070826

Utställning i Stäket norr om Stockholm. Eva och Åsa åkte för att heja på Ruter (Swaara Grains of Sand) och Benji (Swaara Freewheelin' Franklin) men det hjälpte inte riktigt den här gången och ingen av killarna föll riktigt domaren Elisabeth Jansson i smaken. Som vanligt hade vi trevligt och vädret visade sig från sin bättre sida!

Agnes Cecilia blev tvåa, båda dagarna


Ruter blev BIM-valp, båda dagarna


Line med stolt matte Johanna

 


Åsa visar Line i Bästa Tik-klass

 

070818
070819

Vi började helgen i Norrköping där Robert Paust skipade rättvisa bland whipparna. Ruter (Grains of Sand) fick hp och blev BIM-valp, Agnes Cecilia (Grapefruit) var tvåa i tikarnas klass, också hon med hp. I unghundsklass hade Åsa fått förtroendet att visa Puff (Flower Power) då matte Lotta var på konferens. Lilla Puffan vann klassen med ck och stod i slutändan som Bästa Tik-6, alltså precis utanför pallen. Tack Boel och Caroline, Argentatjejerna, för trevligt ressällskap!

På söndagen var det dags för Nyköping och domare Annica Ulltveit-Moe. Valpresultatet var detsamma som dagen innan och både Ruter och Agnes Cecilia fick fina hp-rosetter med sig hem. Lottas konferens var slut och hon var på plats, men Åsa fick ändå ta med sig Puff in i ringen. Denna dag blev ekipaget tvåa i unghundsklassen med hp.

Söndagens riktiga höjdpunkt var Line (Eight Line Poem) som gjorde sin första officiella utställningsstart någonsin. Hon var ensam i bruksklassen och fick två röda band, men också ett härligt rosa, d v s ck. Det innebär att Line har kvalificerat sig för Whippetklubbens Trippelpris! Ett stort stort grattis till matte Johanna som varit så flitig med Line i år. Tillsammans har de tävlat LC, agility, avlagt anlagsprov i viltspår och varit med på SW:s Mariefredsutställning med gott resultat. Strongt jobbat, tjejer!

Sist men inte minst, ett innerligt tack till Ruters matte Camilla som såg till att vi fick i oss lunch både lördag och söndag - du är en klippa!

 


070815 Första LC-träningen för hösten. Fem av vårens småttingar åkte ut till Norsborg för att för första gången jaga trasan. Nåja, en del hade ju tränat lite innan... Mica (Gloria Gold) visade att hon har förstått exakt vad det hela går ut på, precis som Dino (Grandmaster Flash). Ylva (Holly Golightly) tyckte också det var en kul lek som gärna kan prövas igen, precis som Gordon (Gordon Bleu) och Lowa (Girl Next Door).

070812 Line (Swaara Eight Line Poem) och matte Johanna Olofsson debuterar på agilitytävling på Eskilstuna Brukshundklubb! Ekipaget tävlade både i agility- och hoppklass. I den här sporten är det relativt lätt att bli diskvalificerad, ett öde som tyvärr drabbade Line och Johanna den här gången. Vi vill i alla fall gratulera ekipaget, då Line är den första Swaara-hund som tar sig an agilitytävlandet på allvar, och hoppas att tävlingsdebuten ändå gav mersmak. Lycka till båda två framöver!VILKEN FANTASTISK HELG!


Agnes Cecilia och Patrik i finalen -
och nu tycker de att de varit duktiga nog, det är dags för lek...


070727
070730

Fredag 27 juli:
Mariefredshelgen började bra - redan på fredag kväll mottog Lotta Trippelpriset för Dimma (Swaara Velvet Goldmine) och Kalle (Swaara To The Lighthouse), förare Sara Jansson, fick sin kokard för Årets lydnadswhippet 2006, på Whippetklubbens årsmöte! Utmärkt jobbat och stort grattis alla inblandade!


Lördag 28 juli, Whippetklubbens utställning:
Sammanlagt nio av vårens tolv valpar fanns på plats och gjorde sin debut. Extra roligt var det att alla ägarna tog mod till sig och visade sina hundar själva i klasserna! Och med den äran dessutom - resultatet var sannerligen långt över förväntan:


Anne med Agnes Cecilia

Johanna med Myra

Lotta med Lowa

Eva med Mica


Valpklass 4-6 mån, tikar:

Agnes Cecilia (Grapefruit, äg Anne Skogh och Åsa Lindholm) vann klassen och systern Lowa (Girl Next Door, äg Alva och Lotta Thunberg) kom trea! Mica (Gloria Gold, äg Eva Brissman) och Myra (Henrietta Savernake, äg Johanna Olofsson) blev oplacerade, men skötte sig strålande i ringen!


Linda med Benji

Camilla med Ruter

Kristy med Gordon

Anna med Dino

En glad Veronica efter Patriks vinst!

Veronica med Patrik


Valpklass 4-6 mån, hanar:

Här vann brodern Patrik (Gladstone Gander, äg Veronica Bick Larsson). Veronica, som inte haft möjlighet att komma på våra ringträningar, visade lille Patrik själv trots att det var första gången någonsin i en utställningsring - och hon gjorde det sannerligen imponerande! Trea var ännu en ur G-kullen, Ruter (Grains of Sand, äg Camilla Johansson) och fyra var Benji (Hound of Baskerville, äg Linda Pettersson), son till Twyborn Pride. Kämpade väl gjorde också Gordon (Gordon Bleu, äg Kristy Bello Herrera) och Dino (Grandmaster Flash, äg Anna Pettersson).

Agnes Cecilia, slog sin bror om BIR och blev sedan BIS-valp total sedan hon slagit också den äldre valpen! Stort grattis till matte Anne!


Anne med Tindra och Åsa med Line

Lotta med Puff
Övriga hundar i hetluften under lördagen var Tino (Freewheelin' Franklin) som blev 5:a i brkl, Line (Eight Line Poem) som blev 4:a i brkl och Dimma (Velvet Goldmine), som placerade sig som 4:a med uk i en öppen klass med 44 anmälda tikar. Tindra (African Night Flight) och Puff (Flower Power) var oplacerade i sina respektive klasser.


Kennel Swaara i parklass - matte Linda, Tino (Freewheelin' Franklin) och Benji (Hound of Baskerville) lyssnar noga på domarens instruktioner. Strongt, Linda, att visa upp dina båda pojkar samtidigt!


Kennel Swaara hade sin första uppfödargrupp någonsin, representerad av Line, Puff, Dimma och Tindra. Tack för Kristy och Camilla för proffsig handlerhjälp!


Ett stort och innerligt tack till alla valpköparna som kom, åt (med gemensamma ansträngningar vi hade ordnat ett lunch- och fikabord som inte gick av för hackor) och faktiskt - segrade! Vi hoppas utställandet gav mersmak!


Söndag 29 juli, Vinthundklubbens utställning:

Också denna dag lyckades våra valpar strålande. Den här dagen vann Lowa (Girl Next Door) babyklassen med systern Agnes Cecilia (Grapefruit) som tvåa.

Hos hanarna var det Benji (Hound of Baskerville) som drog det längsta strået. Ruter (Grains of Sand) var återigen trea. Samtliga fick hp. Kristy visade sin Gordon (Gordon Bleu) på ett föredömligt sätt också denna dag, dock utan att nå fram till placering

BIR-et gick till Lowa och inte nog med det - i finalringen under eftermiddagen blev hon BIS-3 baby. Hon skötte sig exemplariskt, trots hällande regn... Grattis Lotta och Alva!

Bland de vuxna hundarna lyckades Dimma (Velvet Goldmine) bäst. Hon startade med att vinna en gastkramande uppgörelse i öppenklassen där 41 tikar var anmälda. I Bästa tikklassen slutade hon som trea - helt otroligt gjort av Dimma och Lotta - vi andra höll tummarna hela tiden!

Bland de övriga Swaara-hundarna var Tino (Freewheelin' Franklin, vänstra bilden) åter 5:a i brkl, Tindra (African Night Flight) 4:a och Rita (Northern Light, högra bilden) 5:a i brkl. Puff (Flower Power) var utplockad bland de sju bästa i unghundskonkurrensen men blev utan placering, dock med ett hp.


På söndagen bestod uppfödargruppen av Tindra, Dimma, Puff och Rita.
Gruppen fick hp.


Efter två dagar av intensivt utställande var vi ganska matta, både människor och hundar, men mycket, mycket nöjda med vår helg!


Måndag 30 juli, lure coursing:
På måndagen hade vi sex hundar anmälda till coursingprovet i Stjärnhov. Tyvärr fick vi under de arla morgontimmarna meddelande om att några av våra valpköpares hundar börjat hosta under natten - precis som vår egen Squilla - och vi valde att ställa in dagens tävling. Trist, men med tanke på hur mycket vi umgåtts under veckan med ringträningar och utställning är det bättre att ta det säkra för det osäkra och tillfälligt sätta oss alla i karantän för att inte sprida hostan vidare.

Vinnarsvep:


Swaara Grapefruit "Agnes Cecilia"
BIR-baby, Bästa valp (SW)Swaara Gladstone Gander "Patrik"
BIM-baby (SW)

Swaara Girl Next Door "Lowa"
BIR-baby, BIS3-baby (SvVK)Swaara Hound of Baskerville "Benji"
BIM-baby (SvVK)


Stolt moder till Agnes Cecilia, Patrik och Lowa, och halvsyster till Benji:
Swaara Velvet Goldmine "Dimma" - 4 ökl m uk (SW), 1 ökl m ck, BT-3 (SvVK)


Foto: Åsa Lindholm, Lotta Bengtsson, Linda Pettersson


070722 Kristy och Lotta åkte till Västerås för att ställa ut Puff (Swaara Flower Power) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine), för Bitte Ahrens, Italien. Puff kom på reservplats med HP i unghundsklassen och Dimma blev trea i öppna klassen. Dagen var varm och vi hittade ingen plats att sätta upp vårt tält, så vi fick låna lite välbehövlig skugga av Karin Lind med familj - tack så hemskt mycket för sällskap och hembakt bulle!

070715 Linda, Johanna, Lotta och Åsa med hundar åkte till Söderhamn för att övernatta på ett av Sveriges mest spartanska vandrarhem (?!), och för att ägna söndagen åt LC-prov. Dagen bjöd på strålande sol, men bara ett par avbrott för regn, och arrangemanget flöt på smidigt. Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) placerade sig bäst av våra hundar, han kom tia av 53 startande hundar. Tack allihop för en trevlig dag!Johanna och Line (i rött täcke) på väg till starten!
070701

Dags för LC-prov i Boxholm. Linda, Johanna, Åsa och Lotta med hundflock drog söderut. Vi övernattade på vandrarhem och morgonen efter for vi till tävlingen på Boxholms hundcenter. Suveränt arrangerat LC-prov där allt flöt på och allt var klart i rimlig tid - proffsigt gjort av Bråvikens LC! Sedan blev väl inte resultaten riktigt vad vi hoppats på. Bäst av våra hundar den här gången var Rita (Swaara Northern Light) som slutade som tolva av de 74 startande hundarna. En riktigt trevlig dag tillsammans hade vi ändå!
070617

Lotta och Kristy har varit på ytterligare en utställningsrunda, denna gång i Avesta för domare Per Iversen, Norge. Regnet öste ned så gott som hela dagen och utställningstältet kom väl till pass! Dimma (Swaara Velvet Goldmine) kommer dessvärre inte till sin rätt i regn, men placerade sig ändå som trea i öppna klassen. Puff (Swaara Flower Power) - betydligt mindre känslig för vädrets makter - vann domarens gillande och hon vann unghundsklassen med ck, blev Bästa Tik med cert och slutade som BIM! Stort grattis till Lotta och lilla Puffan!


Puff gör sig fin i regnet
och vinner rosetter.Dimma kämpar tappert,
trots värsta tänkbara väder!
Foto: Kristy Bello Herrera


070613 Stort grattis till Line (Swaara Eight Line Poem) och matte Johanna - Line blev godkänd på anlagsprovet idag! Detta trots ett nyss avslutat löp...

070609 Utställning i Norrköping för australiensiska domaren Ros Bacich. Lotta åkte med Puff (Swaara Flower Power) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine). Dessutom åkte Gordons matte Kristy med, som sällskap och stöd. Puff blev fyra i unghundsklassen och Dimma blev reserv i en stor öppen klass, med ck. Tack Kristy för att du stod ut i den brännheta solen (det måste ha varit uppåt 30 grader), en hel dag!

 

070520

Så var det då dags för vårt första lure-coursingprov för i år. Platsen var Skavlöten i Täby. Extra spännande var det eftersom syskonen Puff (Swaara Flower Power), Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och Squilla (Swaara Fillmore East) har pinfärska licenser och skulle debutera på riktigt. De övriga deltagarna från vårt "stall" var Dimma (Swaara Velvet Goldmine) - nu tillbaka i leken efter månaderna i valplådan, Tindra (Swaara African Night Flight), Rita (Swaara Northern Light) och Keisha (Ronndal Boys on the Side). Även om det låter som en klyscha hade vi härlig tur med vädret och trots att dagen blev lång var det ingen som klagade. Hundarna sprang urbra och allra bäst lyckades Squilla som blev fyra av 69 startande och fick cert! Brorsan Tino slutade nia, Tindra på 14:e plats, Puff på 31:a, Keisha blev 39:a, Rita (ska hon börja löpa tro? Hon var sig inte alls lik) 41:a och Dimma 55:a. Stort tack till supportrar och matdamer Lotta T, Inger H och Camilla J (som kom med livräddande eftermiddagskaka)!Squilla visade sann illermentalitet och sprang två suveräna lopp!


Tino fick fantastiska 86 poäng för sitt andra lopp!


Tindra uppvisade sedvanlig glöd och entusiasm!

Foto: Inger Hansson070519 Alla valparna i F-kullen har tagit sina lure coursing-licenser! Puff (Swaara Flower Power) och Squilla (Swaara Fillmore East) tog sina den 2 maj i Norsborg och Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) tog sin i Åkersberga den 6 maj. Samtliga kommer att debutera på LC-prov i Skavlöten 20 maj...

Den 13 maj åkte Lotta och Linda till Österbybruk för att ställa ut igen! Denna gång var det Stefan Sinko från Slovenien som dömde. Linda hade tränat hårt med Tino (Swaara Freewheelin' Franklin), för att lära honom stå fint, och lyckats riktigt bra. Trots detta räckte det inte, så nu får han stå på tillväxt ett tag. Puff (Swaara Flower Power) kom tvåa i unghundsklassen med ck och Dimma (Swaara Velvet Goldmine), som var på sin första utställning efter valpningen, kom - även hon - tvåa i öppna klassen med ck. Inte illa för en mamma som nyligen fått 8 valpar...

070421 Utställningsdags igen - denna gång åkte Lotta och Puff (Swaara Flower Power) ensamma till Rocklunda, Västerås, för att ställa ut för domare Paul Stanton. Puff blev fyra i unghundsklassen med ck av åtta anmälda tikar. Grattis till Lotta och Puff! Vi vill också passa på att gratulera Michael Wikström (Kennel Twyborn), Minos uppfödare, till en riktig storslam med både BIR och BIM bland annat!


070415

Idag var det äntligen dags att påbörja lure coursing-säsongen igen! Medan Åsa stannade hemma och tog hand om valparna åkte Eva med Svarten (Swaara Burning Daylight), Linda med Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och sonen Alexander, samt Lotta med Dimma (Swaara Velvet Goldmine), Puff (Swaara Flower Power) och Squilla (Swaara Fillmore East), till Åkersberga för årets första LC-träning. Dimma, som just sluppit ifrån sina mammaplikter, fick springa ett halvt lopp - vilket inte var i närheten av vad hon hade velat springa... Puff och Squilla, som sprungit några gånger förut, visste precis vad som gällde och sprang som om det gällde livet. Tino, som bara provat en gång tidigare, sprang snabbt och målmedvetet. Svarten, veteran på träningsbanan, sprang utan mankemang på sitt kraftfulla sätt. Både hundar och människor var mycket nöjda efter denna eftermiddag i aprilsolen!Dimma får representera ivern hos alla hundarna!070407

Dags för utställningen "Lilla Stockholm" på hemmaplan i Älvsjö. Domare var Svante Frisk och både Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och Puff (Swaara Flower Power) var anmälda. Tino har ännu inte förstått vad det hela går ut på och allra mest längtade han ut från ringen och till matte Linda och husse Kim som stod utanför. Trots det blev han tvåa i unghundskonkurrensen med ck och slutade som Bästa Hane-4, ett resultat som vi var mycket, mycket nöjda med. Lilla Puff blev femma med ck i en hård unghundsklass. Tack alla fantastiska valpköpare för lunch och fika!Tino

Puff


070401 I Norge har Balder (Swaara Visible Light Waves) debuterat på officiell utställning. Det skedde på NKK:s int utställning i Bergen den 24:e mars för finska domaren Saja Jutilainen. Balder lyckades väl och blev Bästa Hane-2 (cert och cacib dock till vinnaren). Stort grattis!
Fr.v. Åsa med Squilla, Linda med Tino, Sara, Eva med Svarten, Johanna
med Line, Helena med Lizzie, Maria, Lotta med Puff och Maria Mikaelsson.


070330

Denna helg packade Eva, Linda, Lotta och Åsa med hundar, in sig i bilen för att åka till Skåne på Lydnadshelg! Sara Jansson (ägare till LPI Swaara To The Lighthouse - Årets Lydnadswhippet 2006) var arrangör av, och eldsjäl i, denna träningshelg enbart för whippetar. Erfarne hundinstruktören Maria Mikaelsson var huvudledare och oavsett förkunskaper så fick alla med sig matnyttiga tips och råd hem!


Tino är en mycket livsglad hund och
Linda tyckte att hon fick med sig bra
verktyg för att kanalisera all energi...


Puff - soffliggaren och livsnjutaren -
visade sig vara långt mer lyhörd och samarbetsvillig än någon vågat tro!För Svarten var det som om flera
poletter trillade ner och Eva var så stolt över hur bra han skötte sig!


Johanna, som tränat lydnad med
Line sen tidigare, fick med sig en hel
del tips av "finlir"-karaktär!


Helenas Lizzie (med reservation för stavningen!) uppvisade överraskande
energi och målmedvetenhet när kaninskinnet kom fram...


Sara visade cirkuskonster med Kalle och Zappa, som exempel på övningar
man kan göra under träningspassen för att lätta upp stämningen. Det kan
behövas när man känner att man börjar kräva för mycket
av sig själv och sin hund....

 
070310

Lördagen den 10 mars var det dags för Sara och Kalle (Swaara To The Lighthouse) att göra andra lydnadsstarten för året. Också denna gång gick tävlingen av stapeln i ett ridhus. Ekipaget gjorde helt fantastiskt ifrån sig - inte bara grejade de 173,5 p och en så oerhört välförtjänt LP-titel, de vann också klassen (av sammanlagt åtta hundar)!

Vi skickar ett varmt och innerligt GRATTIS till Sara och Kalle, som så vitt vi vet är det första whippetekipage på närmare tre och ett halvt år som tagit LP-titeln (År 2003 tog Kalles mamma Mino LP). Tack båda två för att ni gör så fin reklam för rasen och visar att en whippet med rätt träning kan åstadkomma en hel del - och dessutom under hela programmet visa att den verkligen tycker det är kul. Vi citerar domarens kommentar vid punkten helheltsintryck: 'Härligt att se!'070225

Sara och Kalle (Swaara To The Lighthouse) har dragit igång lydnadssäsongen på hemmaplan i Ljungby. Årets första tävling för ekipaget och första starten efter att de nya lydnadsreglerna tagits i bruk gick av stapeln idag, söndag. Kalle och Sara som verkligen måste sägas ha haft marginalerna på fel sida förra säsongen, hade nu äntligen medvind och slutade på 160 p och ett välförtjänt förstapris. De placerade sig på femte plats av 18 tävlande vilket säger något om hur hård bedömningen var. Vi här uppe i Stockholm gratulerar allt vad vi orkar - ni är fantastiska båda två!


Medan man ägnade sig åt lydnadsprov i Skåne åkte syskonen Puff (Swaara Flower Power) och Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) med mattarna Lotta och Linda med husse Kim, till Köping för vinthundsutställning. Puff och Tino har precis gått upp i unghundsklass. Tino är för närvarande en långbent och ganska gänglig gosse och han behöver tid på sig för att stå i full blom. Matte och vovve skötte sig bra i ringen och de kommer säkert igen längre fram på säsongen. Också för Puff var det första utställningen "på riktigt" och tillsammans med rutinerade matte Lotta placerade hon sig på en fin femteplats i konkurrensen (av 12 st) med ck.

Bra jobbat allihop!Januari 2007

STORT GRATTIS
till Sara och hennes Kalle (Swaara To The Lighthouse) som fått utdelning på allt sitt slit under året som gått och erhållit titeln Årets Lydnadswhippet 2006! Fantastiskt jobbat av en duktig förare och en whippetkille som ännu inte fyllt två år!

Här kan du se mer av Kalle.