TÄVLINGAR & PROV 2006

Se även övriga års tävlingar & prov:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

2004

Anne med Tindra, Eva med Svarten, Lotta med Dimma och Puff
samt Linda med Keisha,Tino och Squilla.


061029

Denna vackra söndag åkte Lotta, Eva, Anne och Åsa till Norrtälje med en hel billast förväntansfulla whippets. Målet var Linda och Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och de stora skogar de har alldeles runt husknuten. Vi la sju spår av olika längd och svårighetsgrad, tog en välförtjänt lunch, och satte sedan hundarna i arbete. Tack Linda med familj som tog emot hela gänget, och tack vädrets makter för att det fick vara strålande sol hela dagen!

Squilla (Swaara Fillmore East) fick snart kläm på vad leken går ut på och hittade sitt byte! Keisha (Ronndal Boys On The Side) spårade intensivt och det gäller nu att hålla igen lite på farten, som gärna dras upp. Tindra (Swaara African Night Flight) är ivrig på att få jobbet gjort och slarvade en aning. Efter en strålande upphämtning hittade hon sin klöv och ville omedelbart gräva ner den för framtida bruk...
Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) gick sitt första spår någonsin och trots att en del av de mer rutinerade damerna stod och ylade ut sin frustration över att inte just de fick spåra, kunde han fokusera och löste uppgiften. Förvånad och stolt hittade han klöven i slutet av spåret till mattes glädje. Puff (Swaara Flower Power) är ännu lite osäker och lättdistraherad av ljuden i skogen, men tycker att det är spännande med dofterna och nosade sig fram till sitt byte. Dimma (Swaara Velvet Goldmine) klarade, efter några märkliga utvikningar, galant av sin första "tokvinkel"

Svarten (Swaara Burning Daylight) blir allt duktigare och
visade nu att han verkligen har förstått vad det handlar om.

Foto: Åsa Lindholm & Lotta Bengtsson061024

Slutresultaten är nu klara för årets lure-coursingsäsong. Mino (SVCh LP1 Twyborn Pride) slutade som tredje vinstrikaste avelstik! Fem av hennes avkommor har tävlat med den äran och tre av dem har tagit LC-cert under året, nämligen: Swaara African Night Flight, Swaara Northern Light och Swaara Eight Line Poem. Det övriga två som tävlat är Swaara Velvet Goldmine och Swaara To The Lighthouse. Framgångarna har resulterat i att kennel Swaara slutar som fjärde vinstrikaste uppfödare inom LC i år! Tack alla trevliga, duktiga, flitiga, envisa och uthålliga valpköpare som ställt upp på resor runt hela Sverige i såväl regn som sol! Ett stort grattis också till Bowie-kullens pappa Alex (SUCH Twyborn Alice Springs), vinstrikaste avelshane på lure coursing 2006!061008

Stort grattis till Sara vars Kalle (Swaara To The Lighthouse) idag avlagt godkänt anlagsprov i viltspår! Snyggt jobbat, ni är så bra!

Samtidigt var Eva med Svarten (Swaara Burning Daylight) och Lotta med Dimma (Swaara Velvet Goldmine), Puff (Swaara Flower Power) och Keisha (Ronndal Boys On The Side) på Skarpnäck för att träna rundbana. Puff sprang efter släphare och Dimma sprang rundbana, båda från box. Men särskilt nöjda är vi med att Svarten och Keisha, som tidigare haft problem med att följa "haren" runt kurvan, nu sprang hela banan utan mankemang!


Duktiga Kalle!Line och Kalle sprang tillsammans i första loppet.
Det är inte alltid lätt att hålla sig på benen när man startar en vild whippet!


060923

Den 23:e september var det dags för årets sista lure-coursingtävling. Svante, Johanna och Line (Swaara Eight Line Poem) och Åsa med Rita (Swaara Northern Light), Keisha (Ronndal Boys on the Side) och Mino (Twyborn Pride) åkte ner till högsommaren i Skåne där vi strålade samman med Sara och Kalle (Swaara To The Lighthouse). Extra roligt var det att Gitte och Tilda (Swaara Suffragette City) kommit för att heja på släkten.

Kalle, som gjorde sin första tävling, och Line lottades ihop i första omgången. Båda sprang hur fint som helst. Glädjande var det att Line, som haft lite strul på två tävlingar, nu sprang som om det gällde livet. Keisha sprang ok, men kanske inte med den våldsamma energi vi såg förra säsongen. Vårt hopp Rita sprang med duktiga Torshammarens Shira, men av någon outgrundlig anledning tappade de kontakt med trasan och det var slutet på den dagens tävling för deras del. De fick sedan tillsammans springa testloppet inför omgång två, och då funkade det, men det var liksom lite sent.

Keisha slutade på plats 24 av 37 hundar, Kalle som hund nr 13. Lilla Line sprang lika energiskt i lopp två och slutade som tvåa med CERT. Stort grattis till Johanna och Svante! Tack till den skånska hejarklacken som fanns på plats! Tack också till Sara för logi och trevliga hundpromenader under tre bra dagar. Dessutom tack till Lotta som hemma i Stockholm hade hand om Squilla (Swaara Fillmore East) hela helgen och tog henne på nyttig buss- och tunnelbane-träning.Line slutade till vår glädje som tvåa med cert.
En lycklig matte tar emot priset.
Det blev ett kärt återseende,
Tilda var bara fem månader när
vi sågs sist men det fanns ingen tvekan om att hon kände igen
sin uppfödare.


Foto: Petra Paulsen

Så här ska uppenbarligen
en lyckad start se ut!
Johanna och Line
i lopp två.

Tilda var på plats för
att heja på sina kompisar,
men hon hann också dela
lunch med sin matte...Lotta med Dimma och Eva med Svarten
njuter i sensommarvärmen.
Svante och Johanna håller koll på
Line, Keisha och Squilla.

060910

Åsa, Lotta, Eva, Johanna och Svante packade in sig i Åsas bil, tillsammans med 8 hundar (det gick - med lite uppfinningsrikedom...) för att åka till Åkersberga på lure coursing-träning.
Systrarna Puff (Swaara Flower Power) och Squilla (Swaara Fillmore East) hade hur kul som helst! Rita (Swaara Northern Light) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) sprang sitt lopp, målmedvetna och säkra. Line (Swaara Eight Line Poem) sprang två lopp - ett ensam och ett med Keisha (Ronndal Boys On The Side) och båda gick alldeles utmärkt. Mino (Twyborn Pride) fick springa i ensamt majestät. Svarten (Swaara Burning Daylight) fick problem när han fick en störning på banan bestående av lösspringande hundar... Men hans tredje försök lyckades dock utan problem!Johanna och Line är koncentrerade inför starten!


Svarten springer starkt och snabbt, när han inte blir distraherad...


Puff tycker det hela är urkul och demonstrerar sann livsglädje...


Rita och Keisha tycker att väntan på sin tur är outhärdligt lång!


Line, Tindra, Dimma och Rita

060903

Lure coursing-prov i Söderhamn och Lotta och Johanna åkte dit för att försvara kennel Swaaras färger medan Åsa kurerade förkylning på hemmaplan. Dömde gjorde Djordje Tesic och Markku Mähönen och vi startade fyra hundar.
Dimma (Swaara Velvet Goldmine) tycks nu ha bestämt sig för att lägga energin på rundbana istället för LC och bröt helt oväntat loppet, efter en strålande start. Line (Swaara Eight Line Poem) blev tydligen så konfunderad efter förra tävlingen där hon trasslade in sig i linan att hon plötsligt blev stående mitt ute på fältet i lopp 2. Ingen framgång där alltså!
Annes snabba lilla Tindra (Swaara African Night Flight) är fortfarande skendräktig och valde att gena mellan trissorna, dock inte alltid rätt väg... Hon slutade som 24:e hund av 31. Dagens höjdpunkt var Ritas (Swaara Northern Light) insats. Stark, tyst och cool gör hon precis vad hon ska. Efter att legat på en tredelad 7:e plats efter första loppet sprang hon ett fantastiskt andralopp (89,5p) och slutade på tredjeplats med CERT!


Förvirringen och glädjeyran var total i Swaara-lägret när det visade sig att Rita
kommit trea och fått cert! Stort tack till Mikael Dunker som hade
sinnesnärvaro nog att föreviga ögonblicket!
Dimma i röd krage

060827

Dimma (Swaara Velvet Goldmine) åkte med sitt följe Lotta, Åsa och Eva, samt lillasyster Puff (Swaara Flower Power) till Åkersberga för att tävla i Vinthunds-kappet, den första tävlingen i sitt slag!
I gammal god stil sprang Dimma galant i båda sina lopp - fokuserat och målmedvetet. Hon vann båda loppen och hamnade på en hedrande sjundeplats.
En härlig dag med massor av sol och många goda vänner! Ett stort tack till arrangörerna och ett stort grattis till vinnarna!

 

Puff har det bra i mattes knä


060804 Lotta och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) åkte tillsammans med fyra andra whippetägare, till Norbergs skogar för att ge sig på ett anlags-prov i viltspår. Dimma klarade spåret galant och blev med beröm godkänd! "Den bästa hund jag dömt i anlagsprov det här året - oavsett ras" sa domaren Seppo Piirhonen. Matte är givetvis mycket stolt!
Dimma är därmed kvalificerad för Svenska Whippet-klubbens Trippelpris.


Dimma med sin välförtjänta rådjursklöv!


060801 På tisdagen var det dags igen - nu gällde det lure coursing-tävling i Stjärnhov, Sörmland. Den här gången hade vi fem flickor anmälda, varav två tävlade för första gången. En av dem var Rita (Swaara Northern Light) som hade lite problem i första loppet med en knivig bana. Trots två kullerbyttor tappade hon inte geisten och med ett mycket fint andra lopp, slutade hon som 13:e hund av hela 62 tävlande. Vår andra nykomling Line (Swaara Eight Line Poem) sprang imponerande bra i första loppet och låg på en fin delad femteplats inför lopp två. Tyvärr visade hon inte riktigt samma gnista i lopp två och slutade på plats 25. Keisha (Ronndal Boys On The Side) sprang med stor entusiasm men ville gärna hitta den smartaste vägen. Den här gången blev hon 34:e hund. Tindra (Swaara African Night Flight) tappade trasan i första loppet och kunde inte hämta upp förlorade poäng, trots ett bra andra lopp. Dimma (Swaara Velvet Goldmine) gjorde dessvärre samma sak, trots en mycket lovande start. En lång, varm dag för Anne, Lotta och Åsa och alla hundarna.


060730

Direkt efter Mariefredsutställningen satte sig Lotta och Åsa i bilen och åkte till Karlstad för övernattning hos Rika och Mats (tusen tack!). På söndagen var det nämligen utställning i Ransäter, domare Petter Fodstad. Puff (Swaara Flower Power) blev BIM-valp och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) vann öppna klassen med ck och blev Bästa Tik-4!
Åsa och Squilla blir tvåa i valpklassen.

Lindas Tino flörtar med domaren


Sara och Kalle är nöjda med sin prestation


Anne och Tindra gör sig fina för filmkameran


Lotta och Dimma kämpade i regnet

060729

Vi var ett rätt stort gäng från Swaara som åkte på årets stora whippet-utställning i Mariefred, där Nenne Runsten dömde hanar och Jackie Bourdin dömde tikar.

Först ut var våra 8-månaders valpar Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och Squilla (Swaara Fillmore East). Tino skötte sig fint men blev oplacerad denna gång (men blev reserv på söndagen!). Squilla kom tvåa i sin klass med hp. Med andra ord upprätthöll vi traditionen - det är tredje året i rad som en av våra tikar kommer tvåa i valpklassen på denna utställning!

Kalle (Swaara To The Lighthouse) var oplacerad i en stor unghundsklass. Dimma (Swaara Velvet Goldmine) lyckades inte heller nå en placering i den gigantiska öppna klassen. Tindra (Swaara African Night Flight) var tvåa i bruksklassen med uk.

Också i år regnade det, om än inte hela tiden, och det var skönt att ha tältet att samlas under - inte minst när vi hade vårt knytkalas. Tack alla valpköpare och vänner för en jättetrevlig dag!

Foto:
Lotta Bengtsson & Åsa Lindholm


Hejarklacken Malin och Saga

Rita tycker synd om sig själv
Dimma på upploppet

060716

Rundbaneträning i Skarpnäck. Vi packade in oss i bilen med en hel flock med hundar för att ha en trevlig söndagförmiddag: Eva med Svarten (Swaara Burning Daylight), Lotta med Dimma (Swaara Velvet Goldmine) och Puff (Swaara Flower Power), samt Åsa med Mino (Twyborn Pride), Keisha (Ronndal Boys On The Side), Rita (Swaara Northern Light) och Squilla (Swaara Fillmore East).
Alla hundarna (utom Squilla som var förkyld) sprang efter släpharen som om de inte gjort annat! När de skulle springa rundbana blev det blandade reaktioner, men samtliga roade sig kungligt. Skendräktiga Dimma var på hugget och sprang som hon hade eld i baken. När hon sen fick sätta tänderna i "haren" vägrade hon släppa taget!Svarten gör en artighetsvisit
hos banskötaren.

Puff bär stolt tillbaka
"haren" till startern.

Alla är mycket intresserade av
vad som händer på banan:
Puff,
Keisha, Squilla,
Rita och Dimma.060715

SKK-utställning i Högbo Bruk. Åke Cronander dömde och Lotta och Åsa packade bilen och for iväg. På plats träffade vi Linda som kommit med Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) för låta honom se hur en stor och duktig dam som Dimma (Swaara Velvet Goldmine) agerar i utställningsringen. Nu vet vi inte hur mycket Tino uppfattade, han var fullt upptagen med att flirta med de finska whippet-flickorna som hade sitt läger bredvid oss. Dimma visade sig från sin bästa sida, trots att Åsa anförtroddes uppgiften att vara handler. Allt gick utmärkt, seger i öppen klass över tio konkurrenter med ck. Därefter var det dock slut på fram-gångarna och det blev ingen Bästa Tik-placering. Nu samlar vi nya krafter och gläds i mellantiden åt Mikael Dunkers härliga bilder från dagen!Det sprangs...

...och det ställdes upp sig...


...och sprangs igen...


...och så här glada blev ägare, uppfödare och hund när Dimma vann öppna klassen!
Foto: Mikael Dunker

060709 Eva och Svarten (Swaara Burning Daylight), Linda med Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och Lotta med Puff (Swaara Flower Power) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) har provat rundbanan i Skarpnäck för första gången! Tino och Puff är för små för att gå runt banan och fick köra två lopp med släphare istället - och det gjorde de med bravur. Dimmas första test på rundbanan gick inledningsvis lite tveksamt - "haren" låter ju nåt hemskt - men det dröjde inte länge förrän hon fattade galoppen! Svarten hade också sina åsikter om "haren", men tyckte det var desto roligare att flänga runt på banan som han ville... Men vi ger oss inte - träning ger färdighet!


060705

LC-träning i Norsborg: Eva och Svarten (Swaara Burning Daylight) var på plats för att ta licens och till mattes stora glädje sprang Svarten ett felfritt lopp och blev godkänd! Stort grattis till matte och hund!
Puff (Swaara Flower Power) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) var också med för att springa var sitt lopp för sitt nöjes skull.
Karin Danielsson var där med sin Tjurre och sin Saba, för att prova lure coursing för första gången och Saba var helt med på noterna. Tack Karin för bilderna!


Överlycklig matte Eva med Svarten,
som var rätt så nöjd med sig själv!


Tjurre med Saba och Lotta med
Dimma & Puff, som också hade en bra dag.

060628 Kalle (Swaara To The Lighthouse) och matte Sara har varit på lydnadsprov igen. Återigen olyckligt whippetväder med ösregn och läggande under gång var det bara inte tal om. De sista momenten gick dock bra och de drog trots allt ihop 154,5 poäng!

060621

Lydnadsprov i Huddinge, Apollogruppen arrangerade. Domare var Yngve Collin. Kalle (Swaara To The Lighthouse) och matte Sara Jansson hade åkt ända ifrån Nyköping för att starta. Inget whippetväder, regnet öste ner men Kalle låg som en staty på platsliggningen. Sedan sprallade han ur lite på inkallningen, vilket man får förlåta en yngling som ännu inte fyllt 16 månader. En miss på läggandet under gång drog ner poängen. Kalle fick sammanlagt 156,5 p och med det resultatet placerade han sig som tvåa av 14 deltagare, vilket tyder på att domaren nog var ganska sträng. Bra jobbat, Sara och Kalle!

LC-träning i Norsborg. Lilla Line (Swaara Eight Line Poem) gjorde sitt andra träningslopp och inte nog med det, en stund senare sprang hon ett snyggt licenslopp. Grattis till matte Johanna! Evas Svarten (Swaara Burning Daylight), gjorde två fina träningslopp, trots otur med störningar på banan. Puff (Swaara Flower Power) fick jaga trasan för första gången, något hon tog sig an med entusiasm! Rita (Swaara Northern Light) och veteranerna Keisha (Ronndal Boys On The Side) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) fick också springa varsitt lopp - bara för att de tycker att det är så roligt!


060618

Internationell SKK-utställning i Avesta och Lotta och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) var på plats. Dömde gjorde Frank Kane, GB. Ännu en gång missade Dimma certet med en ynka placering. Hon blev 2:a i öppen klass med ck och
Bästa Tik-4.

Vi andra var på LC-träning i Åkersberga. Line (Swaara Eight Line Poem) sprang sitt första träningslopp. Svarten (Swaara Burning Daylight) visade också mycket god dagsform.060614 Kalle (Swaara To The Lighthouse) och matte Sara Jansson gjorde sin andra start i lydnadsettan på Flens BK. Fjorton hundar tävlade, sex av dem fick första-pris. Bland dem Kalle! Hela 185 p (av 200 möjliga) och ett förstapris fick det duktiga ekipaget som totalt hamnade på tredje plats. Stort grattis till både Kalle och Sara!
Keisha och Vilda
Dimma, Puff, Keisha, Squilla och Tindra tar igen sig efter dagens aktiviteter...


060610

Dags för LC-tävling igen! Den här gången åkte Lotta och Åsa till Sundsvall för att låta Keisha (Ronndal Boys on The Side), Dimma (Swaara Velvet Goldmine) och Tindra (Swaara African Night Flight). Puff (Swaara Flower Power) och Squilla (Swaara Fillmore East) följde med för att heja på. Det hjälpte dock inte: Tindra slutade som 18:e hund, Keisha som 12:e och Dimma förvånade oss alla genom att besluta sig för att inte springa alls i lopp två! Stort grattis till de vinnande hundarna och tack Mikael Dunker för de fina bilderna.

Foto: Mikael Dunker

Åsa peppar Keisha inför loppet!
060610

Gitte Granqvist och hennes Tilda (Swaara Suffragette City) tillbringade en solig söndag på Sydskånska Kennelklubbens inofficiella utställning på Bosjökloster. En härlig dag, med ett lika härligt resultat: Tilda slutade som BIS-2! Sammanlagt var 269 hundar anmälda, dömde gjorde Sabina Swahn, Pia Rahl och Curt Bökefors. Stort grattis till Gitte och Tilda och tack till Petra Pålsson för bildbevisen!

Foto: Petra Pålsson060604 Sara och Kalle (Swaara To The Lighthouse) gör sin första lydnadstävling på Danderyds BK. Inga poäng gratis direkt, två hundar av tretton lyckades skrapa ihop till ett förstapris. Sara och Kalle fick sammanlagt 158 p, gränsen för ett förstapris går vid 160 p. Paret placerade sig på fjärde plats och vi vill gratulera duktig hund och duktig förare till ett riktigt, riktigt bra resultat.

LC-träning i Åkersberga. Rita (Swaara Northern Light) sprang sitt andra träningslopp och senare på eftermiddagen sitt licenslopp. Svarten (Swaara Burning Daylight) sprang två bra lopp och Ile (Swaara Sound And Vision) gjorde sin andra start på coursingbanan. En trevligt träningspass och den korta regnskuren varade bara ett par minuter.De fem sista BIS-finalisterna
060525

Kristihimmelfärdsdagen och utställning i Hågelby, Stockholm, arrangerad av Svenska Parson Russell Terrier-klubben. Squilla (Swaara Fillmore East) tävlade i valpklass 6-9 månader och domare var Karin Hedberg. Squilla fick HP och som ensam whippetvalp blev hon automatiskt BIR. I BIS-finalen avgjorde båda domarna (Karin Hedberg och Dodo Sandahl) ordningen bland valparna och Squilla kunde stolt ställa sig på förstaplatsen!
Tack till Eva som kom med matsäck, Lotta som fotograferade, Sara som hade väskan full med exklusivt hundgodis och Ebba och Katja som roade sig själva hela dagen trots regn och rusk!


BIS-valp 6-9 månader


060524 LC-träning i Norsborg: Sara hade kommit med Kalle (Swaara To The Lighthouse) ända från Nyköping för att försöka ta licens. Kalle hade fyllt 15 månader dagen innan. Och visst gick det vägen!
Rita (Swaara Northern Light) och Svarten (Swaara Burning Daylight) fanns på plats för att heja på brorsan och springa ett par lopp själva.


060523 Kalle (Swaara To The Lighthouse) och matte Sara, Nyköping, har haft avslutningstävling i agilitykursen. Kalle uppskattar verkligen den här sporten och skulle nog i eget tycke klara det ganska bra också utan att matte bestämde i vilken ordning hindren ska tas. Men Sara är envis och vi grattar både hund och matte till en fin tredjeplacering!

Foto: L Bengtsson060521

Lure-coursingtävling i Täby, Stockholm. Vi hade anmält tre hundar, men Dimma (Velvet Goldmine) har börjat löpa, så för henne blev det att stanna hemma. Keisha (Ronndal Boys on The Side) och Tindra (African Night Flight) var dock "fit for fight" och Åsa och Anne möttes i arla morgontimmen i Skavlöten. En lång dag blev det, men det gjorde inget! Keisha sprang inte riktigt lika vasst som hon brukar och slutade på 16:e plats, men Tindra lyckades göra två kanon-lopp. Så bra gick det, att hon blev trea av 27 hundar och därmed erhöll LC-CERT! Stort GRATTIS till Tindra och Anne!Eva med Svarten,
Lotta med Dimma, Puff och Tindra,
Sara med Kalle, Keisha, Squilla, Rita och Mino

060514

Söndagen den 14:e maj packade vi in tre personer (Eva, Lotta och Åsa) och åtta hundar i bilen och åkte till Sara och Kalle (To The Lighthouse) i Koppartorp, Oxelösund. Det blev en intensiv dag och timmarna flög iväg. Vi la spår, och Dimma, Kalle, Svarten, Rita, Tindra och Keisha fick gå varsitt. Mino fick träna lydnad tillsammans med sin duktiga son Kalle och småflickorna Puff och Squilla fick titta på. Sara bjöd på räkpaj och kaffe, som vi tryckte i oss under den korta timme det regnade. Till glädje för oss stadsbor träffade vi på en del av skogens vilda djurarter; rådjur, hare och huggorm... Till nästa gång packar vi stövlar i ryggsäcken!


Kalle
Mot slutet av dagen var hundar och
ägare mycket, mycket trötta och
mycket, mycket nöjda... Tack Sara!
Eva med sin älskade Svarten

060507 Så var det dags för årets första LC-tävling som gick av stapeln i Söderköping. Åsa och Lotta startade Keisha (Ronndal Boys On The Side) och Dimma (Swaara Velvet Goldmine). Båda hundarna sprang riktigt bra, även om resultatet kanske inte blev vad vi hade hoppats. Sammanlagt 49 hundar kom till start. Dimma slutade på 27:e plats och Keisha som nummer 13. Nu tar vi nya tag inför Stockholms-tävlingen den 21:a maj!

060501

Sista veckan i april har varit hektisk. Kaiser (Highlight) var på utställning i Skellefteå och kom fyra i juniorklassen. Nere i södra Sverige sprang Tilde (Suffragette City) för första gången efter lure-coursingtrasan och enligt matte Gitte uppskattade hon verkligen den nya leken. Svarten och Rita har varit nere på årets första LC-träning i Norsborg. I Bråviken sprang brodern Kalle (To The Lighthouse) sitt andra tävlingslopp. Veckan avslutades med att Tino (Freewheelin' Franklin) var BIR-valp på Sollefteå Brukshundklubbs inofficiella utställning.


Svarten
I Stockholm har Tindra (African Night Flight), Rita (Northern Light), Svarten (Burning Daylight) och lilla Squilla (Fillmore East) ägnat en lördag åt blodspår.
Anne och en mycket stolt Tindra!

060416 Kalle (To the Lighthouse) körde sitt första träningslopp på Lure Coursing-banan i Bråviken! Han sprang med fart, stil och elegans och vi hoppas att det tyder på stora framgångar i framtiden!

060415 Dimma (Velvet Goldmine) ställde ut sig på Lilla Stockholm för Göran Bodegård, med Åsa vid snöret. Hon vann öppenklassen med CK och blev Bästa Tik-3:a av 30 anmälda tikar. Grattis till hund och matte Lotta!
Tack till supporterklubben Sara, Linda och Eva (Kalles, Tinos respektive Svartens matte) samt Katja!


060401

Whippetklubbsutställning i Gnesta, dömde gjorde Stefan Råghammar. Lilla Puff (Flower Power) kom tvåa i sin klass med hp tillsammans med matte Lotta Bengtsson. Svarten (Burning Daylight) var tvåa i kryptorchidklassen och matte Eva Brissman var mycket stolt eftersom han skötte sig suveränt bra. Lottas Dimma (Velvet Goldmine) var trea i öppna klassen med uk. Sara Jansson och Kalle (To The Lighthouse) kom från Nyköping för att heja och hålla tummarna. Tack Eva för smörgåsarna och kaffet!


Squilla i supporterbåset

Lotta med Puff060326

Första utställningen för Tino (Swaara Freewheelin' Franklin) och matte Linda gick av stapeln i Sundsvall. SvVK arrangerade och Tanya Ahlman-Stockmari från Finland dömde. Tino blev BIM-valp 4-6 månader med hp och en strålande kritik. Grattis till både matte och vovve!

060325

Fyra och en halv månader gamla debuterade Puff (Flower Power) och Squilla (Fillmore East) på Grand danois-klubbens inofficiella utställning i Sollentuna. Båda fick hp, och Squilla slutade som BIR-valp och BIG-2, medan Puff blev BT-3-valp. Dömde gjorde Anne-Cathryne Almstedt.


Foto: Lotta Bengtsson

060318

Malmö SKK internationella utställning: Första officiella utställningen var det idag för Tilda (Swaara Suffragette City), ägare Gitte Granqvist, Svedala. Tilda blev 3:a i öppen klass-konkurrensen med CK, för domare Petru Muntean, Rumänien. Det fina resultatet ger säkert matte mersmak...060312 Kaiser (Swaara Highlight) debuterade officiellt i juniorklass på SvVKs utställning i Boden för Säde Hohteri, Finland. Grattis matte Ann och husse Jocke till andraplaceringen i jkk med HP!
Dagen innan blev han dessutom BIR-whippet på en inofficiell utställning för Karin Hedberg, Sverige!


060225

Utställningssäsongen har börjat igen!
Lotta och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) åkte på vinthundsutställning i Köping. Stort deltagarantal och Dimmas första start i öppen klass. Det slutade med en tredjeplacering i öppenklass-konkurrensen med ck och en fin reservplats i Bästa Tikklassen.
Susanne Oschinski, Tyskland, dömde.Foto: Carin JavaldsJanuari 2006

STORT GRATTIS
Lotta och Dimma (Swaara Velvet Goldmine) till en fin andraplacering på 2005 års Debutantlista, efter BIR-vinnaren på Tammsvik; Rattigans Cat Ballou. Strålande jobbat!

Här kan du se mer av Dimma.
Foto: Lotta BengtssonSjälv tar man det ju med ro...